Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Хортиці порубали та спалили язичницьких богів

Кримінал Регіон: Запорізька область 13529 переглядів

Опубліковано - 9.09.2010 05:32 | Всі новини | Версія для друку

Волхви звинувачують Московський патріархат
Волхви звинувачують Московський патріархат
6 вересня на острові Хортиця в Запоріжжі невідомі осквернили скульптури язичницьких богів, встановлені на трьох святилищах заповідного острова. А в оселі рідновіра Величара Бабича міліція провела обшук у справі про вибух у Свято-Покровському храмі.

Спалено щонайменше чотири скульптури - Перуна, Макоші, Дажбога та Білобога, а ще три скульптури слов'янських богів - Перуна, Макоші і Велеса - порубано сокирою і скинуто в Дніпро, повідомляє “Репортер Запоріжжя”.

За словами керівника українських язичників Запоріжжя, голови Руського православного кола, волхва Світовита Пашника, про даний факт він уже проінформував ГУ МВС регіону, СБУ в Запорізькій області та Запорізьку облдержадміністрацію.

За словами волхва, розорення капищ могло бути спеціальним ритуалом, в якому вандали "копіювали" князя Володимира.

"Тут працювала організована група, і особливе коло підозрюваних тут дуже вузьке, і не знайти їх - це буде ганьба для наших органів влади, - заявив волхв. - Швидше за все, винен Московський патріархат".

Як повідомлялося, в Українській православній церкві Київського патріархату вважають, що вибух у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі - це дії певних антихристиянських груп, язичників. "Знаючи їх ненависть до святого князя Володимира, що приніс нам християнство, цілком можна припустити, що це зробили саме вони", - заявив голова інформаційно-видавничого відділу УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря).
Запорізькі рідновіри потрапили до кола підозрюваних у здійсненні вибуху в Свято-Покровському храмі
Запорізькі рідновіри потрапили до кола підозрюваних у здійсненні вибуху в Свято-Покровському храмі
У запорізького рідновіра міліція провела обшук будинку

7 вересня, в одного із запорізьких активістів конфесії Рідна Віра Величара Бабича міліція провела обшук. Його самого в цей час не було вдома і навіть у місті. Двері представникам правоохоронних органів відкрила його мама.

Як розповів по телефону "РепортерUA" сам Величар, його підозрюють у можливій причетності до вибуху в Свято-Покровському храмі Запоріжжя.

"Однак у мене є алібі - того дня я перебував у відрядженні в іншому місті", - зазначив Величар Бабич. На запитання кореспондента, чому міліція виявляє до нього такий інтерес, Величар відповів, що він вже кілька років бере участь у багатьох акціях патріотичних сил. Крім того, за словами Бабича, він активно цікавиться бойовими мистецтвами та методиками виживання, грає в страйкбол. "Тому міліція сприймає мене як "бойовика" і чекає від мене можливих дій у відповідь на вчорашню НП з язичницькими святилищами на Хортиці", - говорить рідновір.

До речі, міліція, за словами підозрюваного, не знайшла протизаконних речей у нього вдома. Проте міліціонери вилучили страйкбольних піротехніку і армійську димову шашку. "Я днів через 5 приїду в Запоріжжя і знайду слідчого, який веде цю справу. Хочу з ним поспілкуватися, а також хочу повернути свою конфісковану піротехніку", - говорить Величар. За його словами, запорізька громада Рідної Віри обіцяє знайти йому адвоката, щоб підозрюваному було легше спілкуватися зі слідством.

Як повідомлялося раніше, 28 липня близько чотирьох годин дня в храмі на Малому ринку в Запоріжжі прогримів вибух. За словами служителів храму, вибухнув згорток, що лежав біля дверей до храму.
Постраждали дев'ять людей, в лікарні на операційному столі померла найважча потерпіла - 80-річна черниця Людмила.

Через майже місяць з дня вибуху у справі з'явився новий поворот. Підозрюваний у вибуху 25-річний паламар Євген Федорченко повідомив своєму адвокату, що причетний до вибуху.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.