Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. Одесити не гірші за інших - теж перевиконали план по бюлетеням

Вибори-2010 Регіон: Одеська область 9410 переглядів

Опубліковано - 28.10.2010 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору. Одесити не гірші за інших - теж перевиконали план по бюлетеням
Хроніки вільного вибору. Одесити не гірші за інших - теж перевиконали план по бюлетеням
Після Харкова, Тернополя та Івано-Франківська зайві бюлетені виявили в Одесі. На замовлення виборчкому надрукували мільйон бюлетенів, це на 250 тисяч більше, ніж зареєстрованих виборців у місті.

В Одесі на замовлення міської територіальної виборчої комісії перед місцевими виборами надруковано мільйон бюлетенів, що більше ніж на чверть перевищує кількість виборців міста.

Про це сказано в заяві представника Комітету "За відкриту демократію" Брайана Меффорда за результатами проведеної оцінки передвиборчої ситуації в Одесі.

"Це порушення законодавства України, оскільки ним регламентовано виготовлення певної кількості бюлетенів додатково, проте це більша кількість, що ставить під сумнів справжню мотивацію ТВК", - сказав він.

Він додав, що "подібні приклади виготовлення надмірної кількості бюлетенів відмічені в Харкові та в Івано-Франківську".

Нагадаємо, це вже друга заява представника Комітету "За відкриту демократію" Меффорда. На думку міжнародного спостерігача, передвиборна ситуація в Одесі є "найгіршою з 2002 року: існує реальна загроза, що ці місцеві вибори відкинуть далеко назад українську демократію з погляду на її надбання й чесності в проведенні виборів".

"Утім, ми все ж сподіваємося, - відзначив він, - що за умови вчасного звернення уваги до цих проблем місцеві органи влади й виборчі комісії в Одесі зроблять все необхідне для виправлення виниклих проблем і забезпечення того, щоб остаточні результати виборів правдиво відображали волю виборців".

"Враховуючи наявні проблеми у передвиборчому середовищі, - резюмував Меффорд, -комітет "За відкриту демократію", який здійснює моніторинг виборів щодо їх відповідності міжнародним демократичним стандартам і нормам, ухвалив рішення направити більшу частину своєї місії для спостереження за виборами в Одесі".

Як повідомлялося раніше, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявило, що 25 жовтня в Івано-Франківську в приміщенні видавництва "Кубекс" члени територіальної виборчої комісії виявили 111 тисяч фальшивих бюлетенів на вибори Івано-Франківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі та 80 тисяч за одномандатними мажоритарними округами області.

До того, про виявлення фальшивих бюлетенів у Харківській і Хмельницькій областях заявляла партія "Батьківщина". На поліграфічному комбінаті в Харкові було надруковано 12700 зайвих бюлетенів. У МВС це пояснили технологічним процесом їх виробництва - цей тираж - розгінний, для того, щоб фарба вийшла на передбачений стандарт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.