Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ порушила дев’ять кримінальних справ за фактами порушень під час виборів

Вибори-2010 8875 переглядів

Опубліковано - 4.11.2010 13:00 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ порушила дев’ять кримінальних справ за фактами порушень під час виборів
ГПУ порушила дев’ять кримінальних справ за фактами порушень під час виборів
Органи прокуратури за фактами порушень законодавства в ході голосування на місцевих виборах порушили дев’ять кримінальних справ у семи областях України.

При цьому в ГПУ заявляють, що порушення не мали масового характеру.

Про це повідомив новопризначений Генпрокурор України Віктор Пшонка, виступаючи у Верховній Раді.

"У день голосування до органів прокуратури надійшло лише 125 скарг. За результатами перевірок у Закарпатській, Луганській, Львівській, Одеській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій областях порушено 9 кримінальних справ за фактами підкупу виборців та членів виборчих комісій, підробки виборчих документів, перевищення службових повноважень і службової підробки, крадіжки виборчих бюлетенів", - сказав він.

Пшонка повідомив, що одну з кримінальних справ, яку порушено за фактами порушень у Львівській області, вже скеровано до суду.

"У Київській та Закарпатській областях прокурори винесли приписи окремим керівникам органів місцевого самоврядування з вимогою забезпечити належні матеріально-технічні умови роботи виборчих комісій", - додав він.

За словами Пшонки, інформація, яку має прокуратура, свідчить про відсутність масових грубих порушень конституційного права громадян обирати і бути обраними на чергових місцевих виборах.

Як повідомлялося, прокуратура Чернівецької області 31 жовтня порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в ході місцевих виборів на одній з виборчих дільниць у Чернівцях.

1 листопада Міністерство внутрішніх справ зазначило про відсутність серйозних порушень виборчого законодавства та громадського правопорядку в день голосування на виборах депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

31 жовтня в Україні відбулося голосування на місцевих виборах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.