Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Одеський даїшник на питання українською: “Нє понімаю тєлячью мову” (відео)

Пістолетне право Регіон: Одеська область 10062 перегляди

Опубліковано - 26.01.2011 19:01 | Всі новини | Версія для друку

Представник окупаційної влади - інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець,  номер значка ОД 0148
Представник окупаційної влади - інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець, номер значка ОД 0148
Інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець, відверто по-хамськи відреагував на прохання водія розмовляти державною мовою.

В Інтернет потрапило відео, на якому зафіксовано як одеський інспектор ДАІ відверто продемонстрував неповагу до державної української мови і людей, які вважають її рідною.

Відео було зняте 22 січня 2011 року. Видно, як в Одесі на вулиці Гаванній інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) на прохання водія спілкуватися державною мовою проголосив: "Нє понімаю тєлячью мову".

На запитання водія, чи означає це, що він не любить державну мовну, даїшник відповів: "Нет, абсолютно. Никогда в жизни его не полюблю, говорю с полной уверенностью".



Повністю відеоролик можна переглянути тут.

Нагадаємо, що наприкінці 2010 року мер Одеси Олексій Костусєв запропонував спілкуватися на засіданнях міськради російською мовою. До того ж він зажадав, щоб документи йому подавали також виключно російською.

Поки що у підвішеному стані залишається майбутнє скандального законопроекту "Про мови в Україні", який був внесений до Верховної ради у вересні 2010 року. Як відомо, цим документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.

Ухвалення закону парламент відклав на невизначений термін. Однак раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що до кінця свого президентського терміну Віктор Янукович має зробити російську другою державною.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.