Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прощавай, “Жучка”! На Жуковому острові у Києві почалося будівництво

Довкілля Регіон: м.Київ 9672 перегляди

Опубліковано - 1.02.2011 15:31 | Всі новини | Версія для друку

На заповідному Жуковому острові розгорнулося повномасштабне будівництво
На заповідному Жуковому острові розгорнулося повномасштабне будівництво
Верховний суд України відмовив столичній прокуратурі в скасуванні рішення Київради, яке зменшує площу заповідника у вісім разів.

Як пише газета Сегодня, зараз на Жуковому острові розгорнулося повномасштабне будівництво.

Рішення про зменшення площі замовника з 1600 га до 196 га було прийнято більшістю Леоніда Черновецького ще в серпні 2007 року. Статус заповідника забороняв здійснювати будівництво. Тепер, як пише видання, під виглядом лікувальних реабілітаційних центрів і садових кооперативів, на острові зводять заміські ресторанні комплекси та котеджні будиночки.

На острові звели зелені паркани, кілька КамАЗів завозять пісок на будівництво. Сам пісок беруть в кар'єрі в кінці острова. Ресторан збираються зводити поруч із вже побудованими заміськими комплексами відпочинку “Маячок” і “Дніпровська рів'єра” на вулиці Лютневій.

На цій вулиці Київрада виділила п'ятнадцять ділянок, починаючи з 2002 року по 2010-й.

"Тут уже вільної землі немає, влітку приїдете і до води просто так не підійдете", - сказав виданню один з будівельників.

За словами будівельників, тут буде ресторан, лазні, сауни, котеджі для відпочиваючих.

По інший бік, що ближче до переходу на острів Водників, будують нібито оздоровчий центр для "чорнобильців". Сама забудова завішана щільною зеленою сіткою, а навколо - колючий дріт.

Трохи далі на острові стоїть бетонний паркан. За словами однієї з дачниць, місцеві мешканці вже кілька разів його ламали, фарбою писали протести, а вони його знову відновлюють. Як кажуть дачники, цю землю відвели для секретаря Київради Олеся Довгого.

Як пише видання, ділянки на Жуковому острові входять в список двох з половиною тисяч ділянок, які нова столична влада збиралася перевірити і повернути у власність міста. На них було накладено арешт, а щодо багатьох внесені протести прокуратури.

Перевіркою займався главк земельних ресурсів КМДА. За словами начальника главку Віктора Петрука, всі матеріали вже передано в "органи". Однак, з довгого списку зникли 500 ділянок, які визнані законними, пише газета.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.