Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Третина випускників не вміють додавати дроби. Зате всі добре читатимуть

Освіта 10618 переглядів

Опубліковано - 9.02.2011 23:28 | Всі новини | Версія для друку

Третина випускників не вміють додавати дроби. Зате всі добре читатимуть
Третина випускників не вміють додавати дроби. Зате всі добре читатимуть
Міністерство освіти й науки, молоді та спорту затвердило Концепцію літературної освіти. Вивчення текстів художніх творів у 5–11-х класах середньої школи збільшать на 30–40% за рахунок “золотого” фонду класики — української, російської та інших народів світу.

— Школі потрібно не додаткові уроки літератури запроваджувати, а сфокусуватися на посиленні природничо-математичної освіти, — вважає голова Української світової спілки професійних учителів Наталя Мацько.

— Сьогодні цей напрямок є найважливішим. Результати міжнародного порівняльного дослідження навчальних досягнень із математики і природничих дисциплін свідчать, що українські школи не дотягують до стандартів. Третина випускників не вміє додавати дроби і не знає елементарної геометрії.

Коли у школах була шестиденка, математику викладали 6 годин. Тепер предмет скоротили до 3–4 годин. У Росії брак годин із математики надолужують за будь-якої можливості: захворів учитель, замість цього уроку читають математику. Бо це не лише навички обчислення, а розвиток інтелекту, мислення, мовлення.

Із хімією, фізикою і біологією в нас узагалі трагедія — діти не вміють розв’язувати задач, бо погано підготовлені з математики. Замість креслення, астрономії у шкільний курс вводять якісь основи безпеки життєдіяльності, інформатику, валеологію. За рахунок чого додаватимуть вивчення літератури? Імовірно, що за рахунок природничих наук. Можливо, збільшать кількість навчальних годин. Цього не можна робити. Зараз кількість психічно неврівноважених дітей різко зросла. Додаткові навантаження лише поглиблять проблему.

Педагоги тягнуть учнів у різні боки, як лебідь, рак і щука. Кожний учитель гадає, що його предмет найважливіший. Забуває, що всі знання взаємопов’язані. Вивчати математично-природничі науки слід у комплексі. До 6 років у дитячому садку дитина має опанувати предмет ”Математика і навколишній світ”, у початковій школі — ”Природознавство”, тобто підготуватися до ботаніки, біології, географії, астрономії. Потрібно повернути курс креслення. Його не замінить комп’ютер, бо дитина має спочатку навчитися будувати предмети на папері, щоб зрозуміти принцип. Це розвиває просторове мислення. Курс інформатики має виходити з математики, бо там такий самий алгоритм обчислень. Дитина зараз вивчає все окремо і не може сама об’єднати знання у єдине ціле.

Є велика проблема з підручниками — видавництва економлять, перекладають навчальну літературу автоматичним перекладом. Тому в книжках багато грубих помилок, немає уніфікації термінів. Перед тим, як викладати за книжкою, я прочитую її з ручкою і виправляю всі помилки. Адже хибні поняття запам’ятовуються і нашаровуються.

Мова та історія — надзвичайно важливі для держави предмети. Але будь-які концепції потрібно вводити експериментально, після детального розгляду педагогів, психологів. Нові концепції освіти сіють плутанину і хаос, аби потім будь-яким шляхом ввести другою державною російську мову.

Кожна дитина має сама обирати зарубіжну літературу для додаткового читання у вільний час. В Україні живуть і вчаться білоруси, поляки, татари. Нехай обирають, що читати тією мовою, якою хочуть, без вказівок Дмитра Табачника чи Вадима Колесніченка. Бо читання того, що не подобається, сприяє розладу психіки, робить дитину агресивною, невдоволеною.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.