Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рускій мір таки прихопив українську святиню

Національне питання 9870 переглядів

Опубліковано - 20.05.2011 19:27 | Всі новини | Версія для друку

Рускій мір таки прихопив українську святиню
Рускій мір таки прихопив українську святиню
Два проекти, які виграли за результатами голосування щодо проекту забудови території Десятинної церкви, цілком влаштовують представників УПЦ МП.

Про це заявив намісник Свята Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря УПЦ МП архімандрит Гедеон (Харон).

"Ми обрадувані і дякуємо Богу за ці результати. Концепція церкви завжди полягала в тому, що має бути храм-музей. Зокрема, на фундаменті Десятинної церкви, як сучасний світ будує, повинен бути музей, а наверху – собор. Це наш проект. І промислом Божим так воно і сталося, що виграли два проекти. Один – "чистий" проект без храму – для музеєфікації церковних залишків, а другий – концептуальний проект самого собору – того "красавца" білокам'яного, біломармурового із золотими куполами", – зазначив священик.

За словами архімадрита, кошти на церкву повинна виділити держава та зібрати громада.

"Храм потрібно збудувати за кошти православних віруючих, тому що так будуються всі церкви. І це стосується не тільки громадян України, але й інших країн. Однак і держава повинна дати грошей, бо радянська влада нечестива колись зруйнувала (Десятинну церкву – ред.)", – додав архімадрит.

За приблизними підрахунками храм обійдеться у 100 млн грн.

"Важко сказати, скільки потрібно буде на побудову храму. Ми хотіли би, щоб він був із білого мармуру. За приблизними підрахунками це буде коштувати десь 100 млн гривень", – стверджує священик.

Нагадаємо, як повідомив глава постійної комісії Київради з питань культури і туризму, депутат від БЮТ Олександр Бригинець, за результатами голосування щодо проекту забудови території Десятинної церкви переможцями оголошені два проекти.

17 травня на конкурсі із забудови Десятинної церкви в Києві вибухнув скандал. Лічильна комісія журі, яке обирала переможця конкурсу на кращий проект музеєфікації Десятинної церкви, відмовлялася оголошувати результати голосування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.