Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Янукович хоче міжнародної оцінки проекту закону про вибори

Вибори-2012 8408 переглядів

Опубліковано - 10.06.2011 12:27 | Всі новини | Версія для друку

Президент Янукович хоче міжнародної оцінки проекту закону про вибори
Президент Янукович хоче міжнародної оцінки проекту закону про вибори
Законопроект про вибори народних депутатів України буде направлений до Венеціанської комісії.

Про це заявив Президент Віктор Янукович.

Представники влади переконують, що таким чином Україна демонструє прагнення демократичних перетворень. Опозиція ж висловлює сумніви, що висновки, які дасть Венеціанська комісія будуть враховані під час ухвалення цього документа.
Робоча група з напрацювання проекту закону про вибори народних депутатів готує цей документ для подання його на розгляд Венеціанської комісії.

Про це, за повідомлення прес-служби Президента, Віктор Янукович заявив під час зустрічі з головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо. За словами Януковича, зараз робоча група на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем завершує роботу над законопроектом і готується подати його на розгляд Венеціанської комісії для проведення фахової експертизи.

Направляючи законопроект про вибори до Венеціанської комісії, Україна заявляє про своє прагнення до демократичних перетворень, сказав Радіо Свобода народний депутат із Партії регіонів Валерій Бондик.

«Для нашої дипломатії, для нашого реноме у світі дуже правильно, що деякі наші законопроекти отримують висновок європейських комісій. Це нормальний європейський шлях України», – зазначає він.

Чи зважатиме парламент на висновки комісії?

Сам факт, що українська влада скеровує проект закону про вибори до Венеціанської комісії є позитивом, зауважує народний депутат із фракції НУНС Юрій Ключковський. Але гарантій, що висновки комісії будуть враховані під час голосування за цей документ в українському парламенті немає, зазначає Ключковський.

«У нас вже є позитивний висновок виборчого кодексу з тієї ж Венеціанської комісії, однак, ніхто чомусь не поспішає розглядати цього проекту, – нагадує Ключковський. – Тож, сам по собі висновок ще нічого не означає. Я не бачу ніяких гарантій, щоб цей висновок був дотриманий у всіх відношеннях. Поки що заявлені добрі наміри».

Окрім цього, наголошує Юрій Ключковський, застереження викликає і те, що зазвичай Венеціанська комісія робить висновки на документи, які уже зареєстровані у парламенті, а законопроект про вибори у Верховній Раді не зареєстрований. Відтак, офіційного його тексту не існує, є лише робочий текст, підготовлений для Президента.

У законопроекті, підготовленому робочою групою при Президентові і оприлюдненому на сайті Міністерства юстиції йдеться про підвищення прохідного бар’єру для партій до 5 відсотків. Документ також пропонує перехід до змішаної системи виборів: половина народних депутатів має обиратися за партійними списками, інші – в одномандатних округах. Окрім цього, в одномандатних округах передбачена можливість самовисування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.