Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Рівненщині пропонують писати словосполучення «Помаранчева революція» з великої літери

Громадська думка 11583 перегляди

Опубліковано - 22.11.2006 17:57 | Всі новини | Версія для друку

На Рівненщині пропонують писати словосполучення «Помаранчева революція» з великої літери
На Рівненщині пропонують писати словосполучення «Помаранчева революція» з великої літери
«Помаранчева революція» з великої літери. Писати так пропонують депутати Рівненської облради. Із цією пропозицією вони звернулися до президента.

Крім того, запропонували визнати 22 листопада державним святом і відзначати його на підприємствах усіх форм власності. А у школах цього дня, вважають обранці, треба проводити уроки патріотичного виховання.

Про помаранчеве свято на рівненському майдані нагадують лише букети біля ніг бронзового Шевченка і гурт депутатів-нашоукраїнців із міськради ради. Хотіли поспілкуватися з виборцями. Та не судилося. Тож довелося пригадувати минулі часи.

Сергій Васильчик, голова фракції «Наша Україна» в Рівненській облраді:
«Тут, на цьому майдані, стояли палатки, тут, на цьому майдані, сиділи люди, тут, на цьому майдані, відбувалися мітинги, промови на підтримку народного президента Віктора Ющенка. Тому ми всі згадали, 2 роки часу пройшло, ми прийшли згадати ці роки».

“Євразійці” розтоптали символіку Помаранчевої революції
“Євразійці” розтоптали символіку Помаранчевої революції
А в Криму у День свободи затоптали жовто-блакитні прапори. Символіку Помаранчевої революції знищували представники Євразійського союзу молоді. Про свято на півострові згадували тільки супротивники жовтогарячої ідеології. Критикували президента.

Олег Родивилов, депутат ВР АРК:
«Не представляющий себя политический банкрот, являющийся высшим должностным лицом Украины, г-н Ющенко, сегодня не просто вредит, а нарушает межнациональный мир и спокойствие, поддерживая, так называемую, группировку Меджлис-Курултай. Меджлис единственным оказался политическим союзником Ющенко».

У Луганській області на честь другої річниці нашоукраїнці поначіпляли революційних орденів, причепурили свої офіси помаранчевою символікою і чекають на гостей – учасників Майдану з районів області.

Кажуть, надвечір зберуться разом і піднімуть келихи за свободу й ідеали революції. Від акцій відмовилися через те, що вважають цей день сімейним святом.

Тетяна Колесникова, керівник Луганського виконкому НСНУ:
«Мы не разрозненная сила. Каждый в кругу семьи вспомнит те дни, когда были далеко от детей в то холодное время в Києве».

А ось БЮТівці вранці привітали своїх однопартійців із Днем свободи. Свято зустрічатимуть на роботі. Їхній очільник в області Віталій Курило каже, що коли у Сватовому голодують журналісти, у Брянці страйкують гірники, в 3-5-ро зросли ціни на послуги ЖКГ, не до гучного святкування.

Офіційна ж влада, яку на Луганщині представляють лише висуванці Партії регіонів, свято відзначили обласними урочистими зборами, на які запросили всі наявні в області політичні сили.

І сьогодні о 18 годині в Маріїнському палаці президент Віктор Ющенко зустрінеться з побратимами з Майдану, послами іноземних держав, а також іншими українськими високопосадовцями.

А о 21 годині на НТН дивіться звернення Президента Віктора Ющенка до народу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.