Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будні “кавунізму”: житомирські регіонали розширили “русскій мір” шляхом передачі УПЦ МП приміщення музею природи

Влада Регіон: Житомирська область 10969 переглядів

Опубліковано - 9.09.2011 01:21 | Всі новини | Версія для друку

У Житомирі приміщення музею природи віддали УПЦ МП
У Житомирі приміщення музею природи віддали УПЦ МП
Житомирська обласна рада передала у власність Житомирської єпархії Української православної церкви Московського патріархату приміщення Хресто-Воздвиженської церкви, в якому розміщується відділ природи обласного краєзнавчого музею.

Рішення було прийнято підконтрольною Партії регіонів більшістю в раді.

Проти передачі церкви виступив житомирський “Комітет опору диктатурі”, активісти якого з цього приводу пікетували сесію облради.

Участь у пікетуванні взяли близько тисячі прихильників дев'яти опозиційних політичних партій і рухів Житомирської області, які увійшли до комітету, а також представники духовенства Української православної церкви Київського патріархату.

Від керівників обласної влади учасники пікету вимагали не передавати приміщення колишньої Хресто-Воздвиженській церкві на баланс Житомирської єпархії УПЦ МП.

Раніше священики трьох релігійних конфесій - Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви та Української автокефальної православної церкви закликали Житомирську облраду не передавати приміщення колишньої Хресто-Воздвиженській церкві на баланс Житомирської єпархії УПЦ МП.

Серед можливих приміщень для перекладу музею природи, голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський назвав кінотеатр «Космос», кінотеатр «Першотравневий», однак більш реальний варіант вирішення питання - будівництво нового приміщення. Запаловський повідомив, що є ділянка під будівництво на Замковій горі, недалеко від Хресто-Воздвиженської церкви. Будівництво обійдеться в 12 млн. гривень. Передбачається, що приміщення для музею буде побудовано за гроші меценатів, «які живуть як в Житомирі, так і за його межами», повідомляє zhitomir.info/a>.

У Хресто-Воздвиженській церкві з 1946 року не проводяться богослужіння, за радянських часів приміщення використовувалося під господарські потреби і склади.

Нагадаємо, у липні в Алчевську Луганської області будівлю дитсадка віддали в безкоштовну оренду на 49 років для потреб релігійній організації «Парафія Свято-Миколаївського храму» УПЦ (Московського патріархату).

Довідка. "Кавунізм" - неологізм часів СРСР, коли житомирський обком КПРС очолював В.М. Кавун, відомий створенням власного "культу особистості" обласного значення.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.