Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щастя продовжує життя, знижуючи ризик передчасної смерті

Охорона здоров`я 9648 переглядів

Опубліковано - 2.11.2011 03:24 | Всі новини | Версія для друку

Люди, які щасливі і мають позитивну спрямованість, живуть довше, стверджують вчені з Університетського коледжу Лондона
Люди, які щасливі і мають позитивну спрямованість, живуть довше, стверджують вчені з Університетського коледжу Лондона
Оптимізм корисний для здоров’я, а тривожність, депресія і песимізм підвищують захворюваність і скорочують життя, - результати дослідження науковців.

Британські вчені встановили: щасливі і позитивно налаштовані люди живуть довше, повідомляє Daily Mail, посилаючись на висновки фахівців з Лондонського університетського коледжу.

"Впродовж 5 років дослідники спостерігали за життям без малого 4 тис. осіб у віці 52-79 років. Виявилося: у групі тих, хто говорив, що більш-менш задоволений життям, ймовірність передчасної смерті була нижчою на 35%", - пише журналістка Седі Уайтлокс. На думку вчених, це підтверджує ідею, що позитивна психологія допомагає від хвороб та стресу.

Учасники експерименту чотири рази на день фіксували свій рівень задоволеності життям або занепокоєння. Остаточні висновки були зроблені після того, як дослідники зробили поправку на цілий ряд факторів: вік, стать, депресію, наявність певних хвороб і здоровий чи нездоровий спосіб життя респондентів.

Висновки Ендрю Степто і його колег підтверджують більш ранні висновки вчених про те, що оптимізм корисний для здоров'я, а тривожність, депресія і песимізм підвищують захворюваність і скорочують життя.

Однак Степто підкреслив: це не доказ, що відчуття щастя подовжує життя. Він зробив наголос на важливості позитивних емоцій для літніх людей.

Минулого року група науковців з Європи та Австралії запевнила, що щасливими можуть стати всі, головне - спілкуватися з правильними людьми, ходити на правильну роботу, не дивитися програми ТБ, читати книжки, слідкувати за вагою і любити свою сім’ю.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.