Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міліція вже стоїть не на сторожі закону, а охороняє агітки ПР

Пістолетне право Регіон: м.Севастополь 10935 переглядів

Опубліковано - 12.01.2012 12:47 | Всі новини | Версія для друку

Міліція вже стоїть не на сторожі закону, а охороняє агітки ПР
Міліція вже стоїть не на сторожі закону, а охороняє агітки ПР
У Севастополі правоохоронці переслідують студента за те, що він прибрав агітаційний матеріал Партії регіонів з міської новорічної ялинки.

Севастополець Максим Кицюк був затриманий міліцією пізно ввечері 2 січня, коли він на центральному майдані міста зняв агітаційну біло-синю парасолю з написами «Янукович – наш Президент-2010» і «Партія регіонів». Тепер він чекає рішення правоохоронців, за якою статтею буде притягнутий до відповідальності. Водночас він і сам збирається скаржитися до прокуратури, оскільки дії міліціонерів вважає неправомірними.

Активіст низки правозахисних організацій Максим Кицюк пізнім січневим вечором разом з друзями гуляв центром свого рідного міста і помітив на міській новорічній ялинці макет Діда Мороза з парасолькою із політичною агітацією Партії регіонів. За його словами, кілька днів тому він загубив подібну.

Вважаючи, що партійній символіці не місце на муніципальній ялинці, він «акуратно відсунув огорожу, зняв парасолю і знову поставив огорожу на місце». Максим Кицюк розповів, що встиг зробити лише кілька кроків, як його повалили на землю два міліціонери.

Вони викрутили йому руки, відібрали парасолю і, посадивши в автомобіль патрульно-постової служби, доставили у Ленінський райвідділ міліції. Максим Кицюк каже, що протокол затримання правоохоронці не склали, заявивши, що він добровільно прийшов до відділку.

Оскільки Кицюк вважає, що правоохоронці діяли неправомірно, він збирається звертатися до прокуратури: «Я не вважаю, що на міській муніципальній ялинці дітям буде нормальним явищем бачити партійну агітацію. Мене цікавить, на якій підставі мене затримали, на якій підставі так довго розглядають всі матеріали цієї справи, хоча жодного складу злочину у своїх діях я не бачу».

Міліція: розслідування ще триває

У відділі зв’язків з громадськістю Севастопольського міського управління МВС України стверджують, що дії міліціонерів були законними і що скарг від Максима Кицюка на них не надходило. Там також повідомили, що правоохоронці ще проводять перевірку за цим фактом і чекають відповіді з міськдержадміністрації, чи не є згадана парасолька муніципальним майном.

Разом з тим представник Ленінського райвідділу міліції майор Юрій Кашпур пояснив, що «існує інформація, що ця парасоля належить одному з представників однієї з партій у Севастополі, який повісив її на Діда Мороза, щоб він під час дощу не намок».

Водночас ні у відділі зв’язків з громадськістю міськуправління, ні у Ленінському райвідділі не відповіли, чи перевірятиметься правомірність розміщення партійної агітації на муніципальній ялинці. Максим Кицюк каже, що проситиме у прокуратури перевірити і це.

Поки що самому Максимові Кицюку загрожує відповідальність за дрібне хуліганство або ж викрадення чужого майна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.