Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Завтра треба бути обережнішими - можлива сильна магнітна буря

Довкілля 9281 перегляд

Опубліковано - 7.03.2012 12:27 | Всі новини | Версія для друку

Завтра треба бути обережнішими - можлива сильна магнітна буря
Завтра треба бути обережнішими - можлива сильна магнітна буря
В околицях сонячної плями AR1429, яка 2 березня стала джерелом викиду плазми, стався новий спалах.

Як повідомляється, спалах на Сонці належить до числа найпотужніших і має клас X5. Він був зареєстрований сонячною обсерваторією NASA сьогодні в 04.28 мск (02.48 за Києвом). Викид, можливо, частково спрямований у бік Землі. Попередніх даних на цей рахунок поки недостатньо, але геомагнітні збурення все ж можливі 8-9 березня.

На думку керівника російського центру прогнозів космічної погоди Інституту земного магнетизму, іоносфери і поширення радіохвиль Сергія Гайдаша, на Жіночий день може статися магнітна буря.

"Ми зараз знову переживаємо сплеск сонячної активності – з-за східного лімбу (краю Сонця) вийшли дві великих активних області ... Вони вже зробили серію спалахів, перша з них була 5 березня і мала клас X1, потім була серія спалахів класу M, а в ніч на 7 березня тут відбувся спалах класу X5 - найпотужніший спалах з 9 серпня минулого року, коли був зареєстрований спалах X6.9 ", - сказав Гайдаш.

Магнітна буря може виявитися "сильною", припускає Гайдаш. Початку бурі можна очікувати завтра, 8 березня, приблизно через 30 годин після спалаху. Через те, що дві потужні спалахи відбулися поспіль, геомагнітна активність посилиться до значень, здатних викликати проблеми з технікою на орбіті.

Експерти відзначають, що Сонце наближається до максиму своєї активності, пік якої очікується в 2013 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.