Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Планета Земля реагує на невігластво шкідників-людей?

Довкілля 9298 переглядів

Опубліковано - 7.03.2012 13:44 | Всі новини | Версія для друку

Планета Земля реагує на невігластво шкідників-людей?
Планета Земля реагує на невігластво шкідників-людей?
Згідно з результатами наукових досліджень, за останні десять років середня висота хмарності на нашій планеті дещо знизилася – приблизно на 1 відсоток, що складає 30-40 метрів.

Дослідники з Оклендського Університету Нової Зеландії проаналізували матеріали спостережень за поверхнею планети, отримані від супутника Терра – одного із супутників Національного аерокосмічного агентства – за період з березня 2000 по лютий 2010 року.

Однак не варто турбуватися, що погода за вікном стане тепер більш похмурою. У статті, розміщеній в авторитетному науковому виданні "Geophysical Research Letters", йдеться, що зниження середньої по планеті висоти хмар відбулося не за рахунок безпосереднього зниження висоти нижнього краю хмар, а за рахунок зменшення кількості хмар на дуже великих висотах.

Крім того, провідний дослідник Роджер Девіс попередив, що десятирічний період спостережень занадто короткий, щоб виявити стійку тенденцію. Однак він зазначив, що у світі хмар щось таки відбувається.

Дослідник припускає, що зниження середньої висоти хмарності дозволяє планеті більш ефективно випромінювати тепло в космічний простір. Якщо це дійсно так, то можна говорити про своєрідний "захисний механізм", за допомогою якого планета намагається боротися зі змінами клімату, нав’язаними їй людьми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.