Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Польщі закривають українську інформаційну телепрограму «Теленовини»

Телебачення 11748 переглядів

Опубліковано - 19.12.2006 01:29 | Всі новини | Версія для друку

У Польщі закривають українську інформаційну телепрограму «Теленовини»
У Польщі закривають українську інформаційну телепрограму «Теленовини»
З 1 січня 2007 року на польському суспільному телеканалі TVP3 буде припинено вихід інформаційного тележурналу «Теленовини» - єдиної україномовної програми новин, що виходила в загальнопольському ефірі.

У зв’язку з цим журналісти україномовних ЗМІ Польщі звернулись до керівника Польського Телебачення (TVP) Броніслава Вільдстейна з відкритим листом, у якому вимагають не позбавляти українську діаспору унікальної можливості дізнаватись новини Польщі, України та світу рідною мовою, повідомляє “Телекритика”.

Категорична аргументація рішення керівництва суспільного телебачення - «na antenie publicznej telewizji nie ma miejsca na audycje w języku ukraińskim» (в ефірі суспільного телебачення програмам українською мовою немає місця) – обурила українську громадськість Польщі.

На думку українців, програма «Теленовини» задовольняла інформаційні потреби їхньої етнічної групи відповідно до міжнародних та польських документів щодо захисту прав меншин. Крім того, 21 статтею Уставу про радіомовлення і телебачення, що діє в Польщі, передбачено задоволення інформаційних потреб меншин шляхом випуску інформаційних програм регіональними мовами.

«Представники української меншини, розпорошеної всією Польщею не з власної волі, як громадяни польської республіки, мають право на програму рідною мовою саме на суспільному телебаченні. Особи, що працюють у суспільних медіа, не мають права зверхньо і без розуміння ставитись до прав і потреб громадян, що належать до меншин. Нерозуміння потреби діалогу, ігнорування зацікавлених осіб, ухвалення рішення без консультації та повідомлення української громади не є доброю практикою», - йдеться у листі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.