Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Податківці припинили роботу найбільшого в Україні інтернет-магазину

Скандал Регіон: м.Київ 7760 переглядів

Опубліковано - 19.04.2012 15:05 | Всі новини | Версія для друку

Податкова припинила роботу інтернет-магазину Rozetka.UA
Податкова припинила роботу інтернет-магазину Rozetka.UA
Наразі в хостингову компанію Mirohost прийшли представники податкової інспекції з метою вилучити сервери найбільшого інтернет-магазину України - Rozetka.UA. Обшук проводиться і в офісі інтернет-магазину.

Варто відзначити, що сайт інтернет-магазину на момент публікації новини вже не працює.

Подробиці поки не відомі. Зв’язатися з представниками Mirohost і Rozetka.UA поки не вдається, повідомляє галузеве видання AIN.ua.

З 12:00 дня податкова міліція перебуває в центральному офісі інтернет-магазину. Як вдалося дізнатися кореспонденту "Комсомольскої правди в Україні", обшук в магазині проходить у зв’язку з кримінальною справою.

- Ми не можемо сказати, у зв’язку з чим порушено справу. Однак вона не проти самого магазину "Розетка", - заявив один зі співробітників податкової міліції.

Через слідчо-оперативних дії Інтернет-магазин не працює вже кілька годин, і сьогодні обслуговування клієнтів не відновиться. Покупці, які особисто приїхали за своїм товаром в центральний офіс, не можуть його отримати.

На вхідних дверях магазину вивішена табличка "зачинено", а співробітник податкової просить людей приходити завтра.

- Ми сподіваємося закінчити обшук сьогодні до кінця дня, - зазначив у коментарі "КП" співробітник податкової міліції.

Через скляні двері магазину помітно, що в холі працюють близько десяти податківців. Один з них в камуфляжі, решта - в цивільному. Вони опитують співробітників магазина. Поки покинути будівлю ніхто не може.
Покупці, які особисто приїхали за своїм товаром в центральний офіс, не можуть його отримати
Покупці, які особисто приїхали за своїм товаром в центральний офіс, не можуть його отримати
"Розетку" звинувачують у несплаті податків

Як пише watcher.com.ua, ТОВ "Розетка.уа" звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму близько 8 мільйонів гривень. З цього приводу стосовно посадових осіб підприємства порушено кримінальну справу, – повідомляють в Податковій міліції.

За оперативною інформацією, бізнесмени завозили товари із-за кордону за заниженими цінами. Це дозволяло отримувати надприбутки, які переводилися у «тінь» через рахунки «фіктивних» фірм.

В результаті цих оборудок державний бюджет втрачав мільйонні суми податків, а за кордон нелегально виводилися валютні кошти

В Єдиному державному реєстрі судових рішень "Українська правда" виявила ряд постанов Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду.

Як випливає з даних постанов, ТОВ "Розетка.Уа" оскаржило дії Державної податкової інспекції в Печерському районі Києва, яка провела документальну невиїзну перевірку фірми і склала акт від 16 травня 2011 про результати такої перевірки.

На думку "Розетки.Уа", податкова не мала підстав для проведення перевірки.

У свою чергу представники ДПІ відзначали, що перевірка була проведена у зв’язку з ненаданням пояснень та документальних підтверджень ТОВ "Розетка.Уа" на письмовий запит податкової, а також акту про неможливість вручення повідомлення та наказу про проведення перевірки посадовим особам фірми, у зв’язку з їх незнаходженням за юридичною та фактичною адресою.

Суд першої інстанції відмовив "Розетка.Уа". 6 лютого 2012 фірма програла і апеляцію.

А В ЦЕЙ ЧАС

Між тим, станом на 14.00 з перебоями працює Офіційний сайт державної податкової служби sta.gov.ua. Ресурс дуже повільно вантажиться, можливо, його вже атакують українські хакери.

Нагадаємо, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу ЕХ.ua за порушення прав інтелектуальної власності. За даними МВС України, під час обшуків в офісі і дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверів із загальним обсягом нелегального, на думку МВС, контенту більше 6000 терабайт.

Після цього сайти українських державних органів піддалися масованим атакам, що паралізувало роботу багатьох офіційних ресурсів, а також сайту провладної Партії регіонів. Постраждав, серед іншого, сайт Президента України.

Як повідомлялося, в ніч на 3 лютого стало відомо, що найбільший файлообмінник в Україні EX.ua частково відновив роботу. До цього адвокати ресурсу заявляли, що МВС відкликало вимогу про блокування домена EX.ua.

Від “Аратти”: Дії ДПА вже давно навіть подиву не викликають.

Але в даному конкретному випадку все ж елемент дивності у слідчих діях таки простежується. Бо, за логікою слідчих дій першочергово мала б робитися виїмка бухгалтерської документації, а не серверів, на яких розміщено перелік товарів, які пропонує магазин.

Такі "дивні" дії будб-якого пересічного громадянина наштовхують на думку, що тут є певний інтерес "третіх осіб", які зацікавлені у чомусь зовсім іншому, ніж декларується.

Особливо на тлі відсутності цікавості тих самих податківців до тіньових доходів високопоставлених чиновників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.