Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Франції знайшли найдавнішу «еротику» в історії

За межею віків 9867 переглядів

Опубліковано - 15.05.2012 14:05 | Всі новини | Версія для друку

На одному з малюнків був зображений круг з рискою, який, на думку дослідників, позначав жіночі статеві органи
На одному з малюнків був зображений круг з рискою, який, на думку дослідників, позначав жіночі статеві органи
Учені виявили найдавніші в Європі наскельні малюнки, вік яких оцінюється в 37 000 років. Знахідка була зроблена групою американських і європейських фахівців, що займаються розкопками в печері Абрі Кастаньо на півдні Франції.

На одному з малюнків був зображений круг з рискою, який, на думку дослідників, позначав жіночі статеві органи, пише The Daily Mail з посиланням на статтю вчених, опубліковану в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

За даними дослідників, малюнки були знайдені під шаром вапна, хоча спочатку вони розташовувалися на висоті близько двох метрів. За розрахунками, зображення належать представникам так званої оріньякської культури. Вона проіснувала приблизно з 37-го по 28-е тисячоліття до нашої ери, а її представники поширилися по всій Європі.

За словами професора антропології в Нью-Йоркському університеті Рендалла Уайта, "люди ранньої оріньякської культури думали і функціонували приблизно так само, як їхні сучасники. У них були досить складні соціальні відносини, і вони займалися скульптурою і графікою".

На думку вчених, знайдені малюнки давніші за відомі зображення тварин, що виявлені раніше в печері Шові в південно-східній частині Франції. Однак, на відміну від тих зображень, які перебували глибоко під землею і далеко від місця проживання людей, малюнки в Кастаньо, за словами дослідників, "напряму пов’язані з повсякденним життям стародавніх людей". Окрім наскельних зображень в печері були також знайдені осколки зубів тварин, знарядь праці і прикрас.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.