Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Богдан Ступка скінчив життєвий шлях..

Втрата 14382 перегляди

Опубліковано - 22.07.2012 22:09 | Всі новини | Версія для друку

Богдан Ступка скінчив життєвий шлях..
Богдан Ступка скінчив життєвий шлях..
Помер видатний український актор, лауреат Шевченківської премії, Герой України Богдан Сильвестрович Ступка.

Причиною смерті знаменитого актора Богдана Ступки став серцевий напад на тлі запущеної стадії раку кістки, повідомив син актора Остап Ступка.

За словами рідних, здоров’я 71-річного актора театру і кіно різко погіршилося три дні тому. Його екстрено госпіталізували в одну з найкращих лікарень країни - Феофанія.

«У січні у батька виявили рак кістки, - розповів син Богдана Ступки Остап. - Він не любив скаржитися, тому про це мало хто знав. Всі ці місяці хвороба швидко прогресувала, і ось кілька днів тому йому стало зовсім погано».

Незважаючи на всі зусилля лікарів, через два дні актора убив серйозний серцевий напад.

«В ніч з 21 на 22 липня у нього трапився удар, після якого була кома, - розповіли в клініці «Феофанія». - Вивести його з критичного стану нам не вдалося. Богдан Ступка помер від гострої серцевої недостатності».

Смерть актора настала близько шостої години ранку.

Шанувальники несуть квіти до театру імені Івана Франка в Києві на знак прощання з Богданом Ступкою. Біля входу в театр встановлено столик з портретом артиста, лежать букети квітів, стоять запалені свічки.

***

Богдан Сильвестрович Ступка народився 27 серпня 1941 року в селі Куликів Жовківського району Львівської області.

Вступав на хімічний факультет, але іспити склав невдало. Влаштувався фотографом в обсерваторію, працював певний час у Баку, поступив на заочне відділення філологічного факультету Львівського університету.

1961 року закінчив акторську студію при Львівському академічному драмтеатрі ім. М.Заньковецької і до 1978 р. працював у цьому театрі.Його творчим наставником був Сергій Данченко, який 1978 року очолив Київський академічний драмтеатр ім. І.Франка. Слідом за вчителем у цей театр перейшов і Б.Ступка.

1984 року закінчив заочне відділення театрознавчого факультету Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого.

У 1999-2001 роках - міністр культури і мистецтв України.

2001 року після смерті Сергія Данченка очолив Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.

Богдан Ступка зіграв понад 100 ролей у кіно та 50 - у театрі.

Народний артист УРСР (1980), Народний артист СРСР (1991), лауреат Державної премії СРСР (1980), лауреат Шевченківської премії (1993, за головну роль у виставі «Тев’є-Тевель» за Шолом-Алейхемом), Герой України (2011).

Актор хотів померти у той самий день, що і його мама - Марія Григорівна пішла з життя у ніч з 23 на 24 липня 2007 року.

Прощання з актором відбуватиметься у вівторок на сцені театру імені Івана Франка. Поховають Ступку на Байковому кладовищі в Києві.

Портал «Аратта» висловлює щирі співчуття рідним та близьким Богдана Ступки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.