Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві відкрився 64-й Всесвітній газетний конгрес

Медіа Регіон: м.Київ 21046 переглядів

Опубліковано - 3.09.2012 11:51 | Всі новини | Версія для друку

У Києві відкрився  64-й Всесвітній газетний конгрес
У Києві відкрився 64-й Всесвітній газетний конгрес
В українській столиці розпочався Всесвітній газетний конгрес. Центральними темами на ньому будуть свобода слова, новітні медіа, конкуренція у медіа-просторі та взаємозв’язок ЗМІ з іншими сферами діяльності.

Медіаексперти вважають, що учасники конгресу говоритимуть і про стан свободи слова в Україні, однак це питання не буде ключовим.

Цього року Україна приймає 64-ий газетний конгрес. Його учасниками є медійники з понад 80 країн світу. Впродовж трьох днів проблеми, можливості та перспективи сучасних медіа будуть обговорювати понад 1000 фахівців, серед них і головний редактор Kyiv Post – Браян Боннер. Він розповів Радіо Свобода, чого очікує від нинішнього конгресу.

«Було б добре почути Президента про важливість свободи преси, свободи слова, тому що їх становище в Україні зараз не найкраще. Але, я вважаю, що головна мета цього конгресу – зібрати разом більше, ніж тисячу професіоналів своєї справи, щоб разом ми змогли виробити якусь стратегію наших майбутніх газет, ну і, звісно, поділитися одне з одним успішними історіями та досвідом», – каже Браян Боннер.

У програмі форуму, зокрема, обговорення тенденцій світової преси, ролі ЗМІ у світовій економіці, секретів керівництва новинними організаціями. Також йтиметься про наступний щабель інтеграції ЗМІ у соціальні мережі, рекламу, журналістську етику та газетярські новації.

Українські проблеми на конгресі не вирішуватимуть – експерт

Фахівці зауважують, що українське питання на Конгресі буде розглянуте лише мимохідь, адже вирішувати проблеми свободи слова в Україні – це завдання українців. А міжнародні фахівці можуть лише допомогти і посприяти, каже Радіо Свобода президент Академії української преси Валерій Іванов.

«Я не думаю, що українські питання будуть основними на цьому форумі, – зазначає Іванов. – Це всесвітній форум і це майданчик для обміну думками, у першу чергу. Я думаю, перш за все, на порядку денному стоятимуть питання конкуренції медіа, як виживати друкованим медіа у конкуренції з електронними. Питання, власне, з журналістської життя, те, що турбує і цікавить журналістів по всьому світі».

У понеділок відбудеться офіційне відкриття Конгресу, вручення «Золотого пера свободи» та низка тематичних дискусій. Завершиться перший день вечерею і фольклорною ніччю у Музеї національної архітектури та побуту Пирогово.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.