Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чотири райони Луганської області відмовилися від регіонального «язика»

Самоврядування Регіон: Луганська область 9264 перегляди

Опубліковано - 10.09.2012 13:35 | Всі новини | Версія для друку

Чотири райони Луганської області відмовилися від регіонального «язика»
Чотири райони Луганської області відмовилися від регіонального «язика»
У чотирьох районах Луганської області (Білокуракинському, Марківському, Новопсковському, Сватівському) російській мові не будуть надавати статус регіональної.

За даними Луганської обласної ради, рішення про заходи щодо реалізації закону «Про засади державної мовної політики» в даних районах не буде прийнято, оскільки російську мову вважають рідною менше 10% жителів.

За даними відомства, рішення про заходи щодо реалізації мовного закону прийняті в 12 з 14 міст обласного підпорядкування, а також у 9 з 17 районів Луганської області. Депутати Сєверодонецької і Алчевської міських рад, а також Станично-Луганської та Троїцької районних планують прийняти рішення щодо нього на найближчих пленарних сесіях.

Як відомо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Після цього статус регіональної російській мові надали Одеса, Севастополь, Харків, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, Луганськ, а також Одеська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Луганська, Дніпропетровська та Харківська області.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.