Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Безстрашний Фелікс» про стрибок зі стратосфери: «Я наче побував у пеклі»

Спорт 22453 перегляди

Опубліковано - 16.10.2012 16:58 | Всі новини | Версія для друку

«Безстрашний Фелікс» про стрибок зі стратосфери: «Я наче побував у пеклі»
«Безстрашний Фелікс» про стрибок зі стратосфери: «Я наче побував у пеклі»
Австрійський екстремал Фелікс Баумгартнер, перший в світі надзвуковий парашутист, поділився враженнями від рекордного стрибка зі стратосфери з висоти 39 км, який він виконав в неділю, 14 жовтня.

Він ризикував впасти на землю без свідомості, у випадку розгерметизації скафандру у нього б закипіла кров, - як це сталося з радянським парашутистом Петром Долговим 50 років тому - 1 листопада 1962 року, - але всі 4 хвилини і 20 секунд вільного падіння Фелікс Баумгартнер відчайдушно боровся за своє життя.

43-річний парашутист, відомий як "Безстрашний Фелікс", тільки зараз усвідомив, наскільки близька була катастрофа, пише ТСН.ua.

"Вихід з капсули був акробатично ідеальним, - говорить Баумгартнер. - Я вирішив, що контролюю ситуацію, але потім почалися проблеми. Кілька секунд я був упевнений, що впаду на землю без свідомості. Було страшенно важко. Набагато складніше, ніж ми припускали".

"Я наче був у пеклі, - згадує Фелікс. - Все оберталося перед очима і було незрозуміло, чи зможу я вийти з цього положення чи ні. Це як плавати, не торкаючись води. Всякий раз, коли тебе перевертає, доводиться заново з’ясовувати, де ти і що тепер робити. Я боровся до кінця, тому що знав: повинен наступити момент, коли я зможу з цим впоратися. І я впорався".

Австрієць встановив рекорди найвищого і надшвидкісного стрибка з парашутом. У польоті він подолав звуковий бар’єр, але нічого незвичайного не помітив.

Фелікс Баумгартнер підтвердив, що цей екстремальний стрибок стане останнім у його кар’єрі. У Новий рік він планує укласти шлюб зі своєю подругою Ніколь і оселитися в Швейцарії, де пересяде на вертоліт і буде підробляти гірським рятувальником.

Рекордсмен також пообіцяв опублікувати книгу про свої відчайдушні спортивні досягнення і відчуттях в стані вільного польоту.

Як ми повідомляли, Фелікс Баумгартнер мав намір здійснити свій стрибок 9 жовтня, але через погодні умови організатори перенесли старт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.