Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На перевиборах у 5 округах будуть єдині кандидати від опозиції

Вибори-2012 7740 переглядів

Опубліковано - 5.11.2012 22:13 | Всі новини | Версія для друку

На перевиборах у 5 округах будуть єдині кандидати від опозиції
На перевиборах у 5 округах будуть єдині кандидати від опозиції
Голова Ради об’єднаної опозиції “Батьківщина” Арсеній Яценюк після зустрічі з головою ЦВК Володимиром Шаповалом, на мітингу перед будівлею ЦВК заявив, що опозиція висуватиме єдиних кандидатів на перевиборах у 5 округах та відстоюватиме перемогу на інших округах у судах.

На зустрічі, яка тривала приблизно півгодини, також бути присутні лідер партії “УДАР” Віталій Кличко та і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На брифінгу після зустрічі Арсеній Яценюк висловив часткове задоволення рішенням ЦВК про перевибори в 5 округах та сказав, що опозиція буде «подавати позов до Вищого адмінсуду по всіх округах, але й те, що ЦВК всупереч прогнозам не затвердила переможцями кандидатів від влади, це в принципі означає, що наша зустріч мала вплив».

Він також сказав, що невирішеною залишається доля округів №11 та №14. "Тут ми вважаємо, що також переміг наш кандидат. Тому ми вимагатимемо або визнати перемогу нашого кандидата, або відповідним чином оголосити дострокові вибори", - сказав Яценюк.

Повернувшись до мітингувальників, Арсеній Яценюк сказав, що на 5 округах, на яких ЦВК пропонує призначити перевибори, опозиційні сили будуть висувати єдиних кандидатів. "Це точно краще, ніж губські і засухи в парламенті. Ми висуватимемо єдиних кандидатів на цих округах, і точно отримаємо кращий результат, ніж був", - сказав Яценюк.

Лідер партії “УДАР” Віталій Кличко підтвердив слова Яценюка про єдиних кандидатів: "Будуть перевибори по 5 округам, де ми об’єднаємо зусилля і висунемо одного кандидата від опозиційних сил, ми переможемо".

Наразі мітинг під ЦВК оголосили "частково завершеним". Наступний мітинг призначили на вівторок, 5 листопада, він має розпочатись об 11-й годині дня.

Віталій Кличко попросив половину людей, присутніх на площі, залишитись до завтрашнього мітингу. "Нам ще потрібно відстояти 8 округів, не розходитеся. Частина людей може піти додому відпочивати, а решта залишаться тут. І ми завтра зустрінемося в 11-й годині. Переконаний, що завтра нас буде ще більше", - заявив Кличко.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у розмові з журналістами наголосив, що рішення про можливе продовження акції буде прийнято у вівторок, "виходячи з ситуації".

На площі наразі залишається приблизно півтисячі мітингувальників, приблизно така ж кількість правоохоронців.

Акція проходить мирно, без сутичок.

Як повідомлялося раніше, 5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в 5 одномандатних округах: 94, 132, 194, 197, 223.

Біля будівлі ЦВК о 10-й ранку розпочався безстроковий мітинг опозиції проти фальсифікацій результатів виборів Верховної Ради.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.