Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. Мешканців Генічеська покарали за чужі борги

Добробут Регіон: Херсонська область 10746 переглядів

Опубліковано - 8.11.2012 11:03 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. Мешканців Генічеська покарали за чужі борги
Хроніки “покращення”. Мешканців Генічеська покарали за чужі борги
Райцентр Генічеськ у Херсонській області відключено від водопостачання через борги місцевого міськводоканалу перед енергетиками у сумі 107, 4 тис. грн.

За інформацією мерії Генічеська, заборгованість комунального підприємства за спожиту електроенергію становить 107,4 тис. грн, що стало підставою для Генічеської РЕС відключити міські свердловини від електропостачання.

Подачу води зупинено ввечері 6 листопада, при цьому подача електроенергії на очисні споруди міста не припинялася.

Мер Олександр Пінаєв звернувся до мешканців міста, заявивши, що знімає з себе юридичну і моральну відповідальність за наслідки, і звинувачує в цій ситуації більшість у міській раді.

За словами Пінаєва, депутати, які представляють у міськраді Партію регіонів, не ухвалили рішення про розподіл коштів міського бюджету на погашення боргу підприємства водного господарства за електроенергію.

«Виконком міської ради вжив заходів щодо забезпечення надходження коштів до міського бюджету за рахунок яких фінансується робота систем водопостачання і водовідведення. На даний час у бюджеті в наявності 1 млн. 192 тис. грн, але вже більше чотирьох місяців депутатами міської ради за вказівкою керівництва Генічеської райдержадміністрації протиправно не ухвалюється рішення про розподіл коштів для фінансування робіт і заходів необхідних для життєзабезпечення міста, фінансової підтримки комунальних підприємств міста, зокрема підприємства водопостачання», - зазначив Пінаєв.

Мер попросив жителів міста з питання водопостачання звертатися до депутатів міськради. Крім того, він надіслав термінову телеграму президенту Віктору Януковичу, в якій звинуватив депутатів міськради від Партії регіонів у навмисному блокуванні виділення коштів КП "Генічеське ВУВКГ", за прямою вказівкою голови РДА Сейтумера Німетуллаєва, а також попросив сприяти у вирішенні цього питання.

Заступник голови райдержадміністрації Андрій Євстратов назвав заяву Пінаєва абсурдною.

"Пінаєв постійно перекладає відповідальність на інших, звинувачуючи депутатів, адміністрацію, але тільки не себе. Я розмовляв з новим начальником РЕС. Той повідомив, що Пінаєв, знаючи про загрозу відключення, навіть не зв’язувався з ним. І переміщень у розрахунку за електроенергію не видно. Такий мер не має права керувати містом", - повідомив Євстратов. 7 листопада відбулося екстрене засідання районної надзвичайної комісії з приводу відсутності водопостачання Генічеська. Після нього, голова Генічеської РДА зв’язався з головою правління "Херсонобленерго" Ігорем Сафроновим і домовився про відновлення енергозабезпечення міських свердловин.

Як запевнили в РДА, найближчим часом водопостачання Генічеська буде відновлене. Населення Генічеська на початок 2012 року становило більш як 21 тис. осіб.

Як повідомлялось, у Житомирі виконком міськради прийняв рішення призупинити гаряче водопостачання мешканцям міста для економії коштів місцевого бюджету

Подачу горячої води призупинили до настання морозів і відновлять її, коли вночі температура впаде хоча б до -5º.

Нагадаємо, 31 жовтня за вказівкою уряду 30 жовтня компанія «Тернопільміськгаз» частково припинила подачу газу в місто Тернопіль. Мер обласного центру Сергій Надал не виключив, що такми чином уряд помстився мешканцям міста за підтримку опозиції на виборах.

Від «Аратти»: у нас неодноразово виникало питання: чи є в Україні прокуратура чи її вже немає? Ні, формально нібито є. За розписом у держбюджеті, адресами у містах тощо. І коли справа стосується захисту ображеного его чиновника чи нардепа - вона є. Але якщо справа стосується захисту законних прав громадян - то тут її нібито не існує.

В чинному законодавстві України не існує жодного закону, який би передбачав колективну відповідальність громадян у суперечці двох суб’єктів господарювання. При тому, що ці громадяни - споживачі послуг двох регіональних монополістів. Фізична неможливість громадян скористатися послугами іншого постачальника ставить під сумнів законність дій електропостачального підприємства щодо відкулючення електроенергії.

Більш того, очевидно, що валюнтаризм енергорозподільчої кампанії спричинив спожвачам матеріальних і моральних збитків. Отже виникає питання: а хто їх компенсуватиме? І тут прокуратура мала б, відповідно до закону "Про прокуратуру" миттєво відреагувати, включаючи позов до суду про компенсацію громадянам нанесеної шкоди, оскільки постраждали тисячі людей.

Але ж ні. Очевидно прокуратура Генічеська "не вбачає" за необхідне виконувати закон.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.