Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мільйони людей марно користуються дезодорантами

Охорона здоров`я 9508 переглядів

Опубліковано - 19.01.2013 05:15 | Всі новини | Версія для друку

Мільйони людей марно користуються дезодорантами
Мільйони людей марно користуються дезодорантами
Багато людей користуються дезодорантами абсолютно марно, як вважають експерти. В їхньому організмі існує ген, які блокує виділення неприємного запаху тіла.

Науковці з Університету Брістоля виявили в організмі деяких людей особливий варіант гена ABCC11, який трапляється приблизно у 2% населення. При цьому варіанті в організмі людини взагалі не виробляється характерний запах тіла, який виділяється у переважної більшості з нас разом з потом у пахвовій ділянці. А якщо ці люди не пахнуть, то їм і не треба користуватися дезодорантами.

Проте усталені культурні та гігієнічні норми змушують два мільйони британців щодня використовувати дезодорант, який їм не потрібний. При цьому така проблема, судячи з усього, характерна саме для Великобританії.

Науковці вважають, що в інших країнах люди прекрасно відчувають, що їхнє тіло не виділяє запаху, а тому й не користуються дезодорантами. А зате 5% людей, які мають дуже різкий запах тіла, теж не користуються засобами для його усунення.

Можна легко визначити, чи є в організмі людини дана варіація гена ABCC11, навіть без дорогого аналізу. Крім власного носа і думки оточення можна звернути увагу на консистенцію вушної сірки. Якщо вона суха, то, скоріше за все, у вас та сама варіація гена, а якщо традиційно "липуча", то ні. Дослідники зробили свої висновки на основі вивчення організму 6495 жінок. У 2% з них знайшли генетичну варіацію, яка робила їх "непахучими". Проте вони все одно активно користувалися дезодорантами.

Раніше повідомлялося, що американська компанія випустила в продаж їстівний дезодорант у вигляді цукерок із запахом троянди. Інновація створена на основі японських наукових розробок і абсолютно нешкідлива для організму, розповіли виробники. Як показали випробування дії дезодоранту, людина, що проковтнула льодяник з олією троянди, починає сама пахнути ароматом цієї квітки завдяки випарам через шкіру. Сила і тривалість дії "парфумів" залежать від маси тіла. На людину вагою 65 кг одна така цукерка діє приблизно протягом 6 годин.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.