Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фальсифікації на українських виборах стануть предметом розгляду Європейського Суду

Вибори-2012 7584 перегляди

Опубліковано - 22.01.2013 16:15 | Всі новини | Версія для друку

Фальсифікації на українських виборах стануть предметом розгляду Європейського Суду
Фальсифікації на українських виборах стануть предметом розгляду Європейського Суду
Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу кандидата в депутати від “Батьківщини” по 94 округу (Обухів, Київська обл.) Віктора Романюка.

Про відповідний лист від Євросуду повідомив сам Романюк.

"Європейський суд прийняв до розгляду мою скаргу. Про дату розгляду буде повідомлено пізніше", - сказав він.

Раніше кандидат в депутати від "Батьківщини" Віктор Романюк звернувся до Європейського суду з прав людини стосовно рішення ОВК № 94, яка визнала недійсним голосування на 27 дільницях округу, таким чином не врахувавши волевиявлення понад 30 тисяч українців.

Романюк просить суд визнати, що таке рішення ОВК порушує право на вільні вибори - стаття 3 Першого протоколу до Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

Як відомо, за підрахунком голосів, здійсненим на підставі примірників протоколів ДВК в окрузі №94 Романюк отримав 40605 голосів виборців, а кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха - 30941.

Проте після низки судових процесів, ініційованих спостерігачами від партії влади нібито про недопуск їх на виборчі дільниці, було визнано протиправними дії 27 ДВК. На підставі цього ОВК визнала недійсним голосування на цих дільницях, а це понад 30 тисяч голосів.

ОВК не врахувала голоси по цих дільницях і назвала переможцем Тетяну Засуху. Водночас Центрвиборчком прийняв рішення про неможливість встановлення результатів по цьому округу.

Романюк пройшов через усі судові інстанції в Україні, однак всюди отримав відмови.

Крім Романюка, до Європейського суду з прав людини звернувся кандидат від опозиції по 14 округу (Жмеринка, Вінницька обл.) Іван Мельничук (на цьому окрузі переміг самовисуванець Віктор Жеребнюк).

Округ №94 став одним із п’яти округів, де ЦВК не змогла встановити результати виборів. У цих округах мають бути проведені перевибори.

9 січня народні депутати від Партії регіонів звернулися до Конституційного Суду для вирішення питання щодо проведення повторних парламентських виборів у 5 проблемних одномандатних округах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.