Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Дніпропетровську відбулася акція протесту проти фальсифікації місцевих виборів

За право людини Регіон: Дніпропетровська область 7398 переглядів

Опубліковано - 5.03.2013 18:46 | Всі новини | Версія для друку

У Дніпропетровську відбулася акція протесту проти фальсифікації місцевих виборів
У Дніпропетровську відбулася акція протесту проти фальсифікації місцевих виборів
Біля будівлі Дніпропетровської облради, де розташована обласна виборча комісія, відбулась акція протесту проти фальсифікації проміжних виборів до облради.

У ній взяли участь близько півсотні людей – активісти ВО «Свобода» і громадських організацій.

У руках вони тримали плакати з написами «Дніпро – перевибори!», «Чесно рахуйте, свою совість врятуйте!», «Досить фальсифікувати!».

Протестувальники не змогли підійти близько до будівлі обласної ради, адже там несподівано розпочались роботи з благоустрою. Підхід до будівлі охороняв кордон з міліції.

За заявами учасників мітингу, спостерігачі від опозиції зафіксували численні порушення на виборчих дільницях, які спотворили результати голосування. Так, на закритих дільницях явка становила майже 100%, понад 90% бюлетенів були віддані за кандидата від влади.

Як зазначив радник голови партії ВО «Свобода» Андрій Денисенко, який балотувався на виборах по округу №2 від опозиційних сил, його спостерігачі задокументували факти масового вкидання бюлетенів та застосування «каруселей», документи вже передали до прокуратури.

«Основна технологія фальсифікації цих виборів полягала в тому, щоб зменшити явку виборців, і їм вдалось це зробити. Але ми доносили до людей цей факт – будуть вибори, прийдіть і проголосуйте. Що ми бачили на виборчих дільницях? Вкиди – по одному, по два, по три бюлетеня і навіть цілими пачками. Це зафіксовано, за фотографовано, задокументовано, відповідні скарги і звернення спрямовані до обласної виборчої комісії, органів прокуратури, готуються позови до судів. Але ми розуміємо, що навряд чи зможемо домогтись справедливості», – сказав Денисенко.

Учасники акції протесту заявили про «мобілізацію сил» на наступні довибори до Дніпропетровської міської ради, які, за їхніми даними, мають скоро відбутись.

3 березня на Дніпропетровщині обирали шістьох депутатів обласної й одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України.

За офіційними даними, на всіх округах, окрім одного, де переможцем визнаний комуніст, перемогли висуванці Партії регіонів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.