Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дорослі чоловіки генетично запрограмовані не залицятися до дружин своїх друзів

Він і Вона 10819 переглядів

Опубліковано - 26.03.2013 03:53 | Всі новини | Версія для друку

Дорослі чоловіки генетично запрограмовані не залицятися до дружин своїх друзів
Дорослі чоловіки генетично запрограмовані не залицятися до дружин своїх друзів
У чоловіків різко падає рівень тестостерону - основного чоловічого статевого гормону, коли вони спілкуються з дружинами своїх найближчих друзів.

Однак таке явище спостерігається тільки у чоловіків, що пройшли підлітковий період, пишуть Весті.ру.

Саме так стверджують дослідники з університету Міссурі (University of Missouri), які вирішили розібратися докладніше, чому чоловіки набагато рідше "крадуть" жінок з родини, ніж жінки чоловіків.

Як правило, здоровий дорослий чоловік сприймає більшість жінок, не пов’язаних з ним кровною спорідненістю, як потенційних сексуальних партнерок. Щоб не заплутатися в такому розмаїтті, інстинкти підказують обирати ту, що народить здорове потомство: звідси мода на широкі стегна (легко народить), пишні груди (повноцінно вигодує), рум’янець (ознака здоров’я і молодості).

Чому ж падає рівень тестостерону в присутності чужих партнерок? Цей "рефлекс" придбаний чоловіками в процесі еволюції, вважають учені. Друзі - для чоловіків святе. Саме дружні зв’язки допомагали людям будувати спільноти, племена, а пізніше, і цілі держави.

Чоловіка, який зазіхнув на дружину свого друга, вважали у всі часи зрадником. Зрада, в свою чергу, породжувала міжусобицю, в результаті чого, суспільство ставало вразливим та нестабільним, і часто зовсім припиняло своє існування.

Прикладів таких явищ в історії - безліч. Згадати хоча б легенду про Лицарів Круглого столу: підданий короля Артура Ланселот закохався в королеву Гвіневру. Історія закінчилася сумно: після того, як про роман королеви і лицаря стало відомо, Круглий стіл більше не міг бути опорою правителя, і його членів розпустили.

На думку спадає й інший історичний приклад - Троянська війна. Між Елладою і Троєю світ був уже укладений, але варто було дружині грецького царя Менелая Олені Прекрасній втекти з троянцем Парісом, вибухнула найбільш кровопролитна війна давнини, яка протривала 10 років.

Інстинкт відрази до дружин друзів був викликаний необхідністю припинення суперництва між чоловіками, вважають автори нинішнього дослідження. Якби єдиною метою кожного з нас було здорове і численне потомство, люди могли б і зовсім не еволюціонувати.

Професор антропології в університеті Міссурі і провідний автор дослідження Марк Флінн (Mark Flinn) говорить: "Незважаючи на те, що у чоловіків є маса шансів завоювати серце дружини друга, вони ними не користуються. Випадки, коли чоловік здійснює такий вчинок, надзвичайно рідкісні і, скоріше, є винятками, що підтверджує правило".

Автори роботи, всі подробиці якого були опубліковані в журналі Human Nature, стверджують, що якщо правильно зрозуміти подібну поведінку людей в суспільстві, можна буде вирішити масу проблем сучасності, таких як збройні конфлікти і навіть кліматичні зміни. Щоправда, вчені поки не повідомляють, яким саме чином.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.