Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Одесі заборонили використання символіки ОУН--УПА

Назад в СРСР Регіон: Одеська область 10650 переглядів

Опубліковано - 17.04.2013 10:42 | Всі новини | Версія для друку

В Одесі заборонили використання символіки ОУН--УПА
В Одесі заборонили використання символіки ОУН--УПА
Відповідне рішення депутати міськради ухвалили під час засідання сесії 16 квітня.

У документі сказано, що раніше Одеська міська рада затвердила рішення «Про заходи щодо недопущення проявів нацизму, фашизму і радикального націоналізму в місті Одесі», яким забороняється пропаганда війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини і здоров’я населення.

Проте, в місті продовжують мати місце факти нехтування зазначеними правовими нормами з боку радикально налаштованих і профашистських елементів, говориться в документі.

«Так, 26 березня 2013 року в Одесі напередодні футбольного матчу Україна – Молдова група фашиствуючих молодиків пройшла маршем вулицями міста з гаслами: «Комуняку на гіляку!», «Москалів на ножі!» і образливими речівками на адресу Президента і жителів Донбасівського регіону. При цьому вони висаджували в повітря петарди і провокували перехожих», - говориться в рішенні від 16 квітня.

«Заборонити в м. Одесі використання фашистської символіки, плакатів і прапорів німецько-фашистських формувань, зокрема дивізії СС «Галичина», батальйону «Нахтігаль» і ОУН-УПА як таких, що ображають людську гідність і принижують ветеранів Великої Вітчизняної війни», - говориться в рішенні.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійні комісії Одеської міської ради з культури, духовності та взаємодії з громадськими організаціями, з науки і освіті, із законності, правопорядку і реалізації державної регуляторної політики, у справах молоді та спорту.

Від «Аратти»: очевидно, що ухваливши зазначене рішення, влада Одеси продемонструвала на всю країну свою совковість. Бо навіть школярам вже давно відомо, що: у Німеччині у минулому столітті ніколи не було при владі фашистської партії, а правляча Націонал-соціалістична робітнича партія - сповідувала нацистську ідеологію, багато в чому близьку до комуністичної; нацизм, як ідеологія - засуджений Міжнародним трибуналом, натомість фашистські режими Італії та Іспанії - предметом розгляду цього суду не були; не був предметом розгляду цього трибуналу й націоналізм, який сповідували ОУН-УПА; загальновідомо, що більшовицький режим Сталіна в СРСР плідно співробітничав з нацистським режимом Гітлера в Німеччині; загальновідомо, що і більшовицький режим і нацистський здійснювали щодо корінного населення України політику геноциду.

Натомість в Одесі, де більшовики як ніде жорстоко здійснювали політику терору, комуністична символіка - не заборонена. Попри рішення українського суду, який визнав Сталіна і його поплічників винних у знишені мільйонів українців під час штучних Голодоморів, в Одесі легально діють організації сталіністів.

То ж яку ідеологію сповідує Партія регіонів, яка має більшість у міськраді м. Одеса?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.