Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мінюст розробив законопроект по виборах на п’яти проблемних округах

Вибори-2012 10623 перегляди

Опубліковано - 25.04.2013 13:44 | Всі новини | Версія для друку

Мінюст розробив законопроект по виборах на п’яти проблемних округах
Мінюст розробив законопроект по виборах на п’яти проблемних округах
Міністерство юстиції пропонує Верховній Раді визначити порядок проведення повторних виборів у п’яти проблемних округах.

Про це йдеться в законопроекті «Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VII скликання в деяких одномандатних виборчих округах у зв’язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».

Згідно з документом, пропонується зобов’язати Центральну виборчу комісію прийняти рішення про призначення повторних виборів на 5 проблемних округах не пізніше ніж через 15 днів після набрання чинності цього закону.

Крім того, висування кандидатів у народні депутати України має розпочатися наступного дня після опублікування рішення ЦВК про проведення повторних виборів у цих округах. Закінчитися реєстрація має за сорок днів до дня голосування.

Також пропонується розширити права офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій і надати їм право отримувати копії протоколів про прийняття окружною виборчою комісією бюлетенів, передачу дільничним виборчим комісіям бюлетенів, про підрахунок голосів виборців і встановлення підсумків голосування, про повторний підрахунок голосів виборців.

Законопроект встановлює, що підготовка і проведення повторних виборів здійснюється за рахунок резервного фонду бюджету.

Як повідомлялося раніше, 23 квітня Конституційний Суд України відмовив у відкритті провадження за поданням 54 народних депутатів про повторні парламентські вибори в п’яти мажоритарних округах.

Нагадаємо, за підсумками парламентських виборів 28 жовтня 2012 року ЦВК визнала неможливим встановити підсумки голосування на п’яти мажоритарних округах і рекомендувала Верховній Раді призначити в округах повторні вибори, тоді як у парламенті вважали, що це питання в компетенції Центрвиборчкому.

29 грудня 54 нардепи внесли подання до Конституційного Суду з проханням офіційно розтлумачити окремі положення Закону «Про вибори народних депутатів України».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.