Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Святкування у Тернополі не обійшлося без штовханини

Регіональні новини Регіон: Тернопільська область 11996 переглядів

Опубліковано - 9.05.2013 17:16 | Всі новини | Версія для друку

Святкування у Тернополі не обійшлося без штовханини
Святкування у Тернополі не обійшлося без штовханини
У Тернополі під час акції прихильників Компартії “Парад переможців” сталася сутичка між міліцією та народними депутатами від ВО “Свобода”.

Спочатку колоні, що рухалась алеєю в Парку слави в оточенні правоохоронців, дорогу перекрили народні депутати від ВО "Свобода" Олексій Кайда, Михайло Головко та Олег Сиротюк.

Заступник начальника обласного управління міліції з питань громадської безпеки Василь Облещук заявив, що постановою суду сьогодні уже скасовано рішення позачергової сесії міської влади про заборону використання у місті радянської символіки під час масових заходів.

Він також зазначив, що комуністи подали заявку на проведення заходу, а відтак мають право на проведення акції в Парку слави.

Разом з тим депутати під час спілкування з Облещуком з’ясували, що номер скасованого судом рішення міськради не повністю відповідає номеру прийнятого сьогодні міськрадою рішення.

Вони наголосили, що таким чином рішення є чинним. "На момент скасування судом сьогоднішнього рішення міської ради воно ще не було ніде оприлюднено. З того приводу, що суд скасовував документ, якого він навіть ще не мав, я уже звернувся в прокуратуру", - сказав Кайда.

Депутати також наголошували, що проводять у Парку слави зустріч з громадянами і в разі перешкоджання їхній депутатській діяльності міліцією нестимуть кримінальну відповідальність.

Після цього народні депутати, депутати міської та обласної рад повернули до людей, які перекрили алею в Парку слави, і стали перед ними, взявшись за руки.
Співробітники спецпідрозділу міліції "Беркут", які йшли перед колоною комуністів, прорвали "живий ланцюг" "свободівців".

А коли один з народних депутатів від "Свободи" почав бити по касках бійців спецпідрозділу, розпочалась сутичка, під час якої депутат отримав садна на обличчі, на ньому повністю порвали сорочку.

Шістьох людей, які перешкоджали руху колоні комуністів, міліціонери посадили в автозаки. Комуністи провели свій захід біля Вічного вогню, а потім під скандування "Ганьба!" залишили Парк слави в оточенні великої кількості міліції. По дорозі невідомі кинули в них шашкою з їдким димом.

7 травня Тернопільский окружний адмінсуд за позовом прокурора Тернополя Віталія Сідорова призупинив дію рішення міськради від 2011 року, яким у місті заборонено публічне використання радянської символіки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.