Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Укрзалізниця” вдосконалила сервіс електронних квитків

Добробут 7219 переглядів

Опубліковано - 23.07.2013 17:30 | Всі новини | Версія для друку

“Укрзалізниця” вдосконалила сервіс електронних квитків
“Укрзалізниця” вдосконалила сервіс електронних квитків
Відсьогодні, 23 липня, електронний залізничний квиток в Україні отримав статус розрахункового документа (фіскального чека), повідомив заступник голови Укрзалізниці Павло Чекалов.

Йдеться про електронні посадкові документи, які з лютого цього року діють на швидкісні потяги Інтерсіті+ і поїзд № 37/38 Київ - Донецьк. Таким чином, тепер немає необхідності друкувати їх у касах на бланках проїзних документів.

"Пасажир і раніше міг самостійно роздрукувати проїзний документ на поїзди категорії Інтерсіті + і поїзд № 37/38 Київ - Донецьк і здійснити посадку без звернення до залізничної каси, але цей документ раніше не мав статусу розрахункового документа. Ми паралельно роздруковували проїзні документи на бланку і видавали їх пасажиру. Починаючи з сьогоднішнього дня, на вищевказані поїзди ми запровадили електронний посадковий документ, який є одночасно і фіксальним, і звітним", - пояснив Чекалов.

Таким чином, пояснив він, пасажири згаданих поїздів не звертаються до каси для роздрукування електронного квитка на бланку діючих проїзних документів, а з паперовою роздруківкою, зробленою самостійно, здійснюють посадку в поїзд. При купівлі квитків через інтернет необхідно обов’язково вказувати прізвище та ім’я пасажира, який здійснюватиме поїздку.

"За 1 годину до відправлення поїзда з початкової станції продаж електронних квитків на сайті Укрзалізниці припиняється. У цей період (за годину до відправлення) квитки доступні для придбання в залізничних касах. Після закінчення 45-ї дати з моменту відкриття попереднього продажу квитків це обмеження буде знято", - розповів заступник генерального директора Укрзалізниці.

Він також повідомив, що орієнтовно з 3 серпня продаж електронних квитків буде запроваджено на електропоїзди виробництва компанії Skoda Vagonka на маршрутах Харків-Сімферополь-Харків, Донецьк-Сімферополь-Донецьк, а з середини вересня до початку грудня - на поїзди, що курсують з Києва до Сімферополя , Одеси, Львова, Дніпропетровська і Харкова, а саме: № 12/11 Київ - Сімферополь (ПЗЗ), № 91/92 Київ - Львів (Львівська залізниця), № 80/79 Київ - Дніпропетровськ (Придніпровська залізниця), № 105/106 Київ - Одеса (Одеська залізниця), № 64/63 Київ - Харків (Південна залізниця), № 38/38 Київ - Донецьк (Донецька залізниця).

За слова Чекалова, до кінця 2013 року електронні квитки будуть впроваджені на всіх 120 поїздах внутрішнього сполучення.

Представник Укрзалізниці також розповів про механізм перевірки електронних квитків. Вона проводиться шляхом зчитування посадочного документа відповідного коду (QR-коду) мобільним терміналом контролю документів (МТКД). Пристрій отримує із системи продажу квитків інформацію про оформлені електронні документи, зайняті місця у вагоні поїзда із зазначенням місця, прізвища та імені пасажира, а також станції призначення.

Також в держкомпанії відзначають, що за перше півріччя 2013 року пасажири оформили через інтернет близько 2 млн квитків, що в 2,5 разу більше, ніж за відповідний період минулого року. Таким чином, через інтернет оформляють 8% залізничних квитків від загального продажу, тоді як за весь попередній рік - 3,4%.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця з липня впровадила в дослідну експлуатацію інформаційну систему про запізнення поїздів, яка працює в режимі реального часу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.