Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британський кухар показав з чого насправді робляться гамбургери «Макдональдс»

Охорона здоров`я 13636 переглядів

Опубліковано - 12.08.2013 15:34 | Всі новини | Версія для друку

Британський кухар показав з чого насправді робляться гамбургери «Макдональдс»
Британський кухар показав з чого насправді робляться гамбургери «Макдональдс»
Шеф-кухар Джеймі Олівер недавно виграв битву проти однієї з найбільших мереж швидкого харчування в світі. Олівер показав з чого насправді зроблені гамбургери «Макдональдс», а фірма оголосила, що змінить свій рецепт.

Згідно з твердженням Олівера, яловичий жир "промивають" в гідроксиді амонію, а потім додають у гамбургер. Без цього процесу, відповідно до презентації кухаря, їжа вважається непридатною для споживання людиною, пише на своїй сторінці в ЖЖ користувач Inetmakers.

Шеф-кухар і телеведучий Джеймі Олівер, який почав війну проти індустрії швидкого харчування, говорить наступне: "В принципі, ми беремо продукт, який насправді підходить тільки для собак, але після цього процесу, може стати придатним і для людини".

Крім низької якості м’яса, гідроксид амонію шкідливий для здоров’я, при цьому сам процес Олівер називає - "процесом додавання кольору".

"Навіщо розумній людині годувати своїх дітей м’ясом з аміаком?", - запитує кухар, який веде війну проти індустрії швидкого харчування.

В одній зі своїх передач, Олівер демонструє дітям як робиться фарш із залишків м’яса (жиру, шкіри і внутрішніх органів) з використанням амонію.

При цьому використання гідроксиду амонію вважається частиною "виробничої процедури", яка схвалена Міністерством сільського господарства США, а споживачі можуть і не знати, що хімічні компоненти знаходяться в їх їжі.

На офіційному сайті McDonald’s стверджується, що компанія здатна виготовляти настільки дешеві гамбургери, так як через свої значні закупівлі, вона може купувати м’ясо по найбільш низьким - гуртовим цінами. Крім того, там сказано, що фірма прийняла рішення про зміну рецепту не у зв’язку з кампанією Джеймі Олівера.

Взагалі Джеqмі Олівер великий молодець, але його боротьба на загал полягає в тому, щоб люди знову почали готувати їжу власноруч, так як у тій же Британії, де він проводив експеримент, виявилося, що 100% населення якогось містечка взагалі самостійно не готують, тільки розігрівають напівфабрикати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.