Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До знайденої в Криму радянської субмарини відправили сім кораблів

Відкриття Регіон: Автономна республіка Крим 24822 перегляди

Опубліковано - 23.08.2013 01:59 | Всі новини | Версія для друку

З дня на день стане відомо, чи можна підняти підводний човен і перепоховати 47 моряків-героїв.
З дня на день стане відомо, чи можна підняти підводний човен і перепоховати 47 моряків-героїв.
Найближчими днями стане зрозуміло, чи можна підняти підводний човен з дна моря і перепоховати 47 моряків-героїв. Раніше обстежити підводний човен «Щука», що підірвався на німецькій бомбі в 1944-му, заважали шторми.

Флотилія з семи суден з найсучаснішим дослідним устаткуванням на борту вже знаходиться в 20 кілометрах від мису Тарханкут - саме біля місця, де на дні лежить підводний човен, повідомляє «Комсомольска правда в Україні».

Приступити до обстеження "Щ-216", на якому загинули 47 моряків, збиралися раніше, але через шторми це довелося відкласти на кілька днів.

- Крім кораблів забезпечення з боку України в операції беруть участь рятувальне буксирне судно "Кременець" та водолазне "Почаїв", - розповів керівник Кримської республіканської установи "Чорноморський центр підводних досліджень" Сергій Воронов. - З боку Росії - саме просунуте в технічному плані на Чорному морі дослідне судно "Селігер" і рятувальне "Епрон". З такою потужною флотилією ми вже на цьому тижні, сподіваюся, зможемо підняти з субмарини зенітку, залишки легкого корпусу і клаксон.

Найперше ж завдання фахівців - з’ясувати, чи є на борту підводного човна пошкоджені вибухонебезпечні торпеди. Від цього залежить головне - чи зможуть субмарину цілком підняти на поверхню. Що з нею робити далі, вже продумали: човен підчеплять тросами до понтонів, як було з "Курськом". І, нарешті, знайдуть останки загиблих підводників і урочисто поховають.



Нагадаємо, унікальну знахідку підводні археологи виявили випадково 4 липня, коли випробовували глиководного робота. "Щ-216" лежить біля мису Тарханкут на глибині 52 метри. Човен затонув після атаки двох німецьких кораблів-мисливців, що скинули в цілому близько 30 глибинних бомб. Одна з них виявилася фатальною для героїчної "Щуки". Екіпаж субмарини складався з 47 моряків Чорноморського флоту. Середній вік - 20-22 роки. Їхні імена вже встановлені. Зі списком загиблих членів екіпажа і їх рідних можна ознайомитися ТУТ
Місце загибелі «Щуки»
Місце загибелі «Щуки»

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.