Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ковток морської води здатний захистити від виразки і раку шлунка

Охорона здоров`я 13635 переглядів

Опубліковано - 30.09.2013 10:22 | Всі новини | Версія для друку

Ковток морської води здатний захистити від виразки і раку шлунка
Ковток морської води здатний захистити від виразки і раку шлунка
Ковток морської води може піти на користь шлунку, знизивши ризик утворення виразки і навіть раку. Щоправда, цю воду потрібно брати з глибини не менше 200 метрів, - як з’ясували дослідники з Університету Тайваню.

Вчені запросили групу добровольців взяти участь в експерименті, що вимагає регулярно вживати взяту на великій глибині морську воду. Дослідники розраховують, що ця рідина вб’є бактерії Helicobacter pylori, якими на різних етапах життя заражається до 40% всіх людей, повідомляє Medikforum.ru.

Саме Helicobacter pylori є головною причиною розвитку виразки шлунка. У багатьох людей ця бактерія поводиться безпечно, але приблизно в 15% випадків вона викликає виразки, руйнуючи оболонку шлунка і дозволяючи шлунковому соку роз’їдати тканини, що відкрилися.

Пошкодження оболонки шлунка також призводить до утворення регулярних нападів нетравлення. У довгостроковій перспективі це збільшує небезпеку розвитку раку шлунка - одного з найбільш смертоносних різновидів пухлин.

Як правило, жертвам болів у шлунку, що є носіями Helicobacter pylori, прописують антибіотики і ліки для зниження виробництва шлункової кислоти - інгібітори протонної помпи. Але останнім часом стали з’являтися різновиди бактерій, що володіють стійкістю проти ліків. Крім того, обидва типи медикаментів викликають серйозні побічні ефекти, включаючи головні болі, діарею, запаморочення і нудоту.

Наука припускає, що морська вода може стати альтернативною ліків. Дослідження на тваринах, проведене в японському Kochi Medical School, показало, що взята з глибини морська вода після видалення з неї солі скоротила кількість бактерій. До цих пір незрозуміло, чому токсичною для бактерій виявляється саме «глибока вода». Можливо, це пов’язано з високим вмістом в ній кальцію, калію і магнію.

У плині нового дослідження на Тайвані половина з 60 пацієнтів будуть пити по 200 мл морської води 4 рази на день, а друга половина - звичайну воду. Через 2 тижні вчені порівняють результати. Якщо вони виявляться переконливими, то очищена від солі морська вода зможе стати поширеним засобом профілактики проблем з шлунком.

До речі, всім відомий простий засіб боротьби із печією і розладами шлунку - це звичайна харчова сода. Саме очищена від солі морська вода має яскраво виражені лужні властивості, - як і водний розчин звичайної соди. А в лужному середовищі бактерії Helicobacter pylori гинуть.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.