Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський смертник підірвав себе на українському кордоні

Надзвичайна подія 8595 переглядів

Опубліковано - 4.10.2013 10:22 | Всі новини | Версія для друку

Російський смертник підірвав себе на українському кордоні
Російський смертник підірвав себе на українському кордоні
4 жовтня у пункті пропуску «Бачівськ» Сумської області порушник кордону підірвав себе та двох прикордонників.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Порушник загинув, прикордонники в тяжкому стані госпіталізовані, йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, 4 жовтня о 00.15 в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ» (Сумська область, українсько-російська ділянка кордону) на в’їзд в Україну з Росії прибув мікроавтобус марки «Мерседес» молдовської реєстрації з 4 пасажирами – громадянами Молдови.

Під час огляду транспортного засобу прикордонники виявили ще одного чоловіка, який ховався в салоні. Попередньо встановлено, що в такий саме спосіб він безперешкодно перетнув російський пункт пропуску «Троєбортне». Для додаткової перевірки затриманого було переведено до кабіни паспортного контролю, де він надав прикордоннику паспорт громадянина Росії. Під час перевірки документу було встановлено, що він йому не належить, зазначається в повідомленні.

«О 00.44 під час проведення співбесіди затриманий громадянин здійснив підрив себе невідомим вибуховим пристроєм, під час якого загинув та було поранено двох прикордонників: старшого прапорщика Миколу Усок та старшину Руслана Божок», - поінформували в прикордонному відомстві.

Поранені співробітники ДПСУ о 01.15 направлені каретою швидкої допомоги до районної лікарні м. Глухів. Стан їхнього здоров’я тяжкий. «З Центрального клінічного шпиталю ДПСУ направлено реанімобіль з досвідченими лікарями. Сім’ям поранених прикордонників надається всіляка допомога», - запевнили також у прес-службі.

На місці події працює спільна слідча-оперативна група прокуратури, МВС, СБУ та ДПСУ. Українсько-російську ділянку переведено на режим посиленої охорони кордону. На даний час тимчасово припинено пропуск осіб та транспортних засобів через пункт пропуску «Бачівськ», співробітники ДАІ Сумської області здійснюють їх перенаправлення на сусідні пункти пропуску. Про випадок інформовано російську сторону.

Голова Держприкордонслужби Микола Литвин вночі прибув на місце події.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.