Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вершкове масло, сир і червоне м’ясо не шкодять серцю

Охорона здоров`я 15407 переглядів

Опубліковано - 30.10.2013 13:48 | Всі новини | Версія для друку

Вершкове масло, сир і червоне м’ясо не шкодять серцю
Вершкове масло, сир і червоне м’ясо не шкодять серцю
Сир, масло і навіть червоне м’ясо - не такі вже й шкідливі продукти для здоров’я, стверджують кардіологи. Вони кажуть, що прийшов час розвіяти міфи про шкоду насичених жирів, які містяться в цих продуктах.

Лікар Асім Малхотра, кардіолог з лікарні при Університеті Кройдон в Лондоні, впевнений, що популярні нині статини, які покликані зменшити рівень холестерину в крові, навпаки, шкодять здоров’ю більше, ніж такі продукти, як масло, сир і червоне м’ясо, повідомляє сайт zdravoe.com. На думку вченого, побічні ефекти від прийому статинів переважують їхні переваги для здоров’я.

Насправді, транс-жири, які присутні у фаст-фуд їжі, маргарині та хлібобулочних виробах - ось реальна загроза здоров’ю. Що стосується насичених жирів, що входять до складу м’яса і молочних продуктів - це зовсім інша справа.

Автор дослідження заявляє, що виключення перерахованих вище продуктів з раціону, які так часто звинувачують у шкідливості, навпаки, піддасть загрозі здоров’я серцево-судинної системи.

За даними доктора Малхотра, між підвищенням ризику серцево-судинних недуг і вживанням продуктів з насиченими жирами немає жодного зв’язку. Під впливом реклами та загальної «антижирової» істерії люди намагаються вибирати знежирені продукти, які, як їм здається, менш шкідливі.

Доктор наводить у приклад випадок з власної практики. Нещодавно до нього надійшла пацієнтка - 40-річна жінка, госпіталізована з інфарктом. Як з’ясувалося, вона берегла своє здоров’я, тому щодня пила низькокалорійні напої в кількості п’яти штук. Дослідник вважає, що краще відмовити від спредів та подібної продукції. Найбільш оптимальний вихід для тих, хто береже своє здоров’я, - середземноморська дієта, яка включає оливкову олію, фрукти, овочі, рибу і горіхи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.