Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Звернення відомого журналіста до рідних і близьких силовиків, які задіяні в Києві

За право людини 8596 переглядів

Опубліковано - 13.12.2013 04:45 | Всі новини | Версія для друку

Звернення відомого журналіста до рідних і близьких силовиків, які задіяні в Києві
Звернення відомого журналіста до рідних і близьких силовиків, які задіяні в Києві
Журналісти дізналися про жахливі умови, в яких змушують нести службу бійців внутрішніх військ керівництво МВС. У результаті багато хто з них захворів, а багато хто взагалі ризикує залишитися інвалідом.

"Такого скотського ставлення до особового складу не було ніколи: бійцям доводиться мочитися просто в штани і продовжувати стояти на морозі", - пише на своїй сторінці в Фейсбук журналіст, головред інтернет-видання ОРД, Станіслав Речинський, повіломляє Цензор.НЕТ.

"Мені здається, що Захарченка в підсумку повинні розтерзати батьки тих міліціонерів, які зараз стоять в Києві. Такого скотського ставлення до особового складу в Україні не було ніколи", - пише журналіст.

"Хлопчиків-строковиків з «ВВ» (внутрішніх військ у складі МВС - прим.“Аратти”) залишають на холоді на посту часто на 5 і більше годин. Відлучитися до туалету заборонено під страхом в’язниці. Конкретно, чомусь обіцяють 7 років в’язниці. Хлопчакам доводиться мочитися в штани і стояти далі на морозі. Це - поголовно. Результат - більшість з них дико застуджені. Багато хто з них стануть інвалідами на все життя через убиті нирки", - розповів він про умови в яких змушує нести службу бійців керівництво МВС.

"Так що не потрібно нам показувати солдатів, що лежать в госпіталі, яким на Банковій порозбивали голови. Міліцейське начальство пригробило вже куди більше людей", - констатує журналіст.

"Товариш зустрів в аптеці в центрі «беркутівця», який ледве тримався на ногах. Просив у аптекарки найдешевше жарознижуюче. Тому що у нього температура під сорок, і у декількох його товаришів - теж. Саме тому в Київ зараз звозять військових. Міліція хвора і Деморалізована. Але навіть використання «ВВ» у місті в мирний час - протизаконно. А вже армії і поготів", - зазначає Речинський.
"Матері, сестри і дружини співробітників міліції, передусім «Беркута» і «ВВ». Ваші рідні зараз - в серйозній небезпеці. І не через демонстрантів. А передусім через дії їх непрофесійних і злочинних керівників. Ті, хто перебувають у відрядженні в Києві - здебільшого вже серйозно хворі. Вони голодують. Вони сидять на сухому пайку, а то й без нього вже багато днів. Вони сплять в холодних автобусах. Їх змушують стояти по кілька годин в оточенні. І при цьому не дозволяють відлучатися до туалету. У багатьох з ваших дітей в результаті серйозно хворі нирки. І це - вже на все життя. Демонстранти приносили вашим дітям картон під ноги, щоб було тепліше стояти. Отці-командири до цього не додумалися. Їм тепло у своїх штабах та особистих іномарках. Навіть бійці «Беркута» повально хворіють, їх ніхто не лікує. Що вже говорити про строковиків внутрішніх військ. Якщо ви хочете, щоб ваші діти повернулися додому живими і здоровими - будь-якими силами намагайтеся витягти їх з Києва. Вигадуйте довідки про власні важкі хвороби, йдіть до Захарченко - робіть що завгодно. Бо завтра вже може бути пізно. І ваш син повернеться до вас в труні або хворим на все життя", - звернувся журналіст до близьких і рідних бійців внутрішніх військ.

"Є і ще одна небезпека. У Києві найближчим часом очікується велика провокація влади проти Майдану. Ваші діти стануть в цієї провокації першими жертвами. Буде або вибух автобуса з міліцією, або напад бандитів, переодягнених у демонстрантів. Ця влада піде на все заради власного порятунку. І не пошкодує нікого з ваших синів. Матері, об’єднуйтеся в Комітети солдатських матерів, йдіть до Захарченко, вимагайте повернення дітей додому. Або просто приїжджайте в Київ, і забирайте їх силою. Для Захарченко, для міліцейських начальників, для політиків - ваші діти лише гарматне м’ясо, яке вони вже вбивають. І будуть вбивати далі. Крім вас - їх ніхто не пошкодує.", - констатував Речинський.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.