Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опозиція заявляє, що активістів Євромайдану прослуховує СБУ

Пістолетне право 7950 переглядів

Опубліковано - 8.01.2014 15:45 | Всі новини | Версія для друку

Опозиція заявляє, що активістів Євромайдану прослуховує СБУ
Опозиція заявляє, що активістів Євромайдану прослуховує СБУ
В опозиції заявляють про факти стеження і прослуховування телефонних розмов активістів Євромайдану.

Про це у середу на брифінгу повідомив депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем’якін.

"Останнім часом почали надходити сигнали від політиків, від активістів Майдану, і вже нараховується понад 25 сигналів, що за ними слідкують якісь невідомі машини, що їх ведуть якісь невідомі люди, що вони відчуваються втручання в телефонні розмови, що, прийшовши додому, вони бачать, що речі лежать не там, де треба", - розповів він.

За словами депутата, все це свідчить про те, що сьогодні незаконно ведеться стеження та прослуховування телефонних розмов активістів.

Кожем’якін повідомив, що до парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності надходять численні сигнали від співробітників МВС і СБУ, яким дають злочинні накази щодо стеження та переслідування активістів Майдану.

Кожем’якін звернувся до керівників підрозділів МВС та СБУ, зокрема до начальника відділу оперативного документування СБУ, генерал-майора міліції Володмира Ляпкіна та до начальника департаменту оперативних служб МВС (кримінальна розвідка) Миколи Вороніна.

Він просить надати інформацію про те, на яких підставах їх підлеглі працюють на Майдані, стежать за активістами, не маючи при цьому дозволу суду.
Кожем’якін нагадав, що оперативно-розшукова діяльність може проводитись лише у випадку розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів, а якщо таких підстав немає, то такі дії з боку правоохоронців є незаконними.

"Як народний депутат... як людина, яка працювала в СБУ, я звертаюсь до співробітників підрозділу оперативного документування, а також Департаменту оперативних служб МВС – ви маєте право не виконувати злочинні накази! Ви маєте право не порушувати Конституцію!", - наголосив він.

За його словами, до Штабу національного спротиву надходить інформація про можливі провокації проти активістів Автомайдану: зламування автівок, підкидання наркотиків та інші провокації.

Кожем’якін звернувся до всіх активістів, до яких вже навідались додому співробітники ДАІ, повідомляти про ці факти, оскільки такі дії кваліфікуються як оперативно-розшукова діяльність і є порушенням законодавства.

За його словами, всі акти з конкретними прізвищами правоохоронців та представників влади будуть систематизуватися, що дозволить згодом прийняти відповідні кадрові рішення.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.