Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Майдан готується до силового розгону

Пістолетне право 7751 перегляд

Опубліковано - 15.01.2014 17:22 | Всі новини | Версія для друку

Майдан готується до силового розгону
Майдан готується до силового розгону
Одразу декілька інформаційних джерел повідомили про можливу силову акцію, що буде направлена на «зачистку» Майдану.

Так, на сторінці Facebook Самооборони Майдану з’явилося повідомлення про те, що до центру стягують силовиків, повідомляє “Українська правда”.

"УВАГА! До центру Києва знову стягують беркут та внутрішні війська! У цю та наступні ночі можливий штурм Майдану. Дуже важливо бути вночі на Майдані. Що більше нас - то менша ймовірність насилля!" – зазначено на сторінці.

В партії УДАР повідомляють, що останні дії і заяви влади свідчать про те, що вона ігнорує вимоги людей і готує підґрунтя для розгону Майдану і придушення мирних протестів по всій країні.

"Сьогодні лунають публічні заяви урядовців та провладних депутатів, які намагаються "винайти" підстави для виправдання можливого застосування сили. Окружний адмінсуд Києва знову ухвалив рішення про заборону масових акцій у центрі столиці, навівши перелік вулиць і площ в центрі Києва, де протестують проти чинної влади мирні демонстранти", - сказано в заяві.

"Людям заборонили навіть використовувати гучномовці та розвішувати плакати", - зазначив заступник голови партії "УДАР" Віталій Ковальчук.

В "УДАРі" відзначають, що сьогодні міністр юстиції Олена Лукаш заявила про начебто "насильницький характер" акцій протесту і що правоохоронці нібито повинні діяти відповідно до цього.

"Ми вважаємо це фактами підготовки до зачистки Майдану і посилення репресій з боку влади проти мирних активістів по всій країні", - підкреслив Ковальчук.

Між тим, твіттер Батьківщини повідомляє, що "на Майдані сьогодні з’явилися молоді хлопці в літніх кросівках. Їх підвозять автобусами з областей".

За джерелами “Української правди”, одним із сценаріїв є варіант, коли на Майдані, або десь поруч може відбутися провокація, масова бійка, для нібито залагодження якої будуть використані спецпідрозділи.
У свою чергу, громадський діяч, очільник ГО «Новий Київ», на своїй сторінці в Фейсбук Зорян Шкіряк розмістив повідомлення наступного змісту:

«Увага! Дуже важливо! На цей час, інформація щодо можливого штурму Майдану сьогодні вночі - підтверджується! Отже, велике прохання до всіх небайдужих підтягуватися і приєднуватися до оборони нашого форпорсту свободи в центрі столиці. Нам потрібна максимальна присутність громадян у найближчі дні і ночі. Можна сказати без перебільшення, що вирішується доля нашого Майдану.

Тепер далі, для вашого розуміння яким чином це може бути здійснено.

Сценарій зачистки, скорше за все, буде дещо інакший ніж минулого разу. Цього разу, вони напевно не підуть тупо "черепахою", а використають план про який ми вже повідомляли раніше (хоча, від них можна чекати всього, можуть в останній момент дати наказ на брутальний розгон, будемо знати).

Їхній задум такий. В певний час, на самому Майдані з’являться або "обурені кияни", або інші провокатори (їх підвезли дуже багато), що повинні будуть спричинити бійку з активістами Майдану. Проникатимуть сюди ще з вечора, будуть підбурювати людей і провокувати локальні конфлікти. За сценарієм Банкової спричинена вночі бійка має бути масовою. Для них важливо, щоб сили самооборони Майдану були розпорошені і відтягнуті від барикад, тоді, спецназу буде легше атакувати мітингувальників. За їхнім планом як тільки в середині периметру почнеться неконтрольована бійка і набуде масового характеру, задля "наведення громадського порядку" на Майдан кинуть "Беркут", водомети, тощо... Максимальні сили МВС та важкої техніки вже стягнуто в центр міста.»

Як ми повідомляли, суд заборонив масові акції у центрі Києва до 8 березня. Окружний адмінсуд Києва за позовом Київської міськдержадміністрації заборонив проведення акцій протесту у центрі Києва до 8 березня 2014 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.