Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перемир’я на Грушевського було викликане вдалою диверсійною операцією активістів Майдану?

Слава козацька Регіон: м.Київ 28699 переглядів

Опубліковано - 22.01.2014 01:38 | Всі новини | Версія для друку

Беркутівці примотують скотчем до світло-шумових гранат шматки каменів. Від вибуху каміння розривається і граната з світло-шумової стає фактично бойовою. Фото - Андрій Парубій
Беркутівці примотують скотчем до світло-шумових гранат шматки каменів. Від вибуху каміння розривається і граната з світло-шумової стає фактично бойовою. Фото - Андрій Парубій
Вчорашнє затишшя на вулиці Грушевського, де два дні тривало протистояння активістів Майдану і співробітників міліції, можливо пояснюється банальною відсутністю світлошумових і газових гранат у правоохоронців.

"Беркут" на вулиці Грушевського залишився без гранат, - активісти Майдану перехопили партію боєприпасів", - так про це повідомив сайт «Новий Регіон» із посиланням на повідомлення одного з активістів в мережі Фейсбук.

"Внутрішні війська і «Беркут» були змушені піти на хитрість і імітувати перемир’я, оскільки напередодні 1-ий Тульчинський диверсійний рій успішно виконав диверсійну операцію.

Близько другої години ночі загін диверсантів, який налічував 12 повстанців, порушив стабільну доставку припасів і засобів захисту підрозділу «Беркут». Повстанці почали діяти на вулиці Івана Мазепи (м. Арсенальна), на підступах до вул. Грушевського. Спочатку відвернули увагу «беркутівців» підпалом одного з автобусів режиму. Поки охоронці гасили автобус, диверсійний рій потягнув 2 ящики з протигазами (по 40 шт. в кожному), 1 ящик снарядів «Терен М» (340 шт ). Захоплене майно було віддане в будинок профспілок, КМДА, та роздано в намети правого сектору. Слава Героям України!", - цитує повідомлення сайт sprotiv.org.

Як повідомлялося, правоохоронці застосовують спецзасоби, порушуючи всі існуючі закони України і власні службові інструкцій. Вони кидають гранати «Терен» прямо під ноги протестувальникам, хоча зобов’язані робити це на відкритій місцевості, за два-три метри до людей. У результаті активісти отримують множинні поранення.



Також міліціонери ведуть прицільну стрілянину гумовими кулями по журналістам, намагаючись потрапити їм в очі. Кілька осіб вже позбулися зору.

Народний депутат Андрій Парубій, який отримав поранення від вибуху світлошумової гранати, так написав на своїй сторінці в Фейсбуку: "Ці осколки (на фото) витягнули у мене з ноги з глибини 3-5 см.
Подібні рани отримали кілька десятків добровольців Самооборони. Аж сьогодні я вияснив причину таких пошкоджень. Виявляється, беркутівці примотують скотчем до шумо-світлових гранат шматки каменів. Від вибуху каміння розривається і граната з шумо-світлової стає фактично бойовою".
Граната зі сльозогінним газом «Терен-6» та світлошумова граната «Терен-7М»
Граната зі сльозогінним газом «Терен-6» та світлошумова граната «Терен-7М»
Довідка.

Граната "Терен-6".
Пристрій миттєвого розпилення сльозоточивого та подразливого аерозолю "ТЕРЕН-6" призначено як для припинення протиправних дій окремих осіб, так і ліквідації масових заворушень, шляхом тимчасового придушення психовольової стійкості правопорушників за допомогою хмари висококонцентрованого сльозогінного газу. Виріб "ТЕРЕН-6" є цільним функціональним, невідновлювальним і неремонтованим. "ТЕРЕН-6" має модифікації "ТЕРЕН-6Д" - для відстрілу з рушниці "Форт-500" за допомогою спеціальної насадки і вибивного патрону.

Мінімальна відстань застосування -2 м. Використовується при температурі -10 ... +40 °С



Граната "Терен - 7М". Пристрій світлозвуковий "ТЕРЕН-7М" призначено як для припинення протиправних дій окремих осіб, так і ліквідації масових заворушень, шляхом тимчасового придушення психовольової стійкості правопорушників за допомогою світлових і звукових імпульсів високої інтенсивності.

Час уповільнення - 2,0 ± 0,5 (3,5 ± 1)
Мінімальна відстань застосування - 1,5 м.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Слава козацька»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.