Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Запоріжжі міліція і тітушки зачистили майдан. Людей наздоганяли і добивали

Регіональні новини Регіон: Запорізька область 15335 переглядів

Опубліковано - 26.01.2014 23:00 | Всі новини | Версія для друку

У Запоріжжі міліція і тітушки зачистили майдан. Людей наздоганяли і добивали
У Запоріжжі міліція і тітушки зачистили майдан. Людей наздоганяли і добивали
У Запоріжжі силовики разом з тітушками закидали гранатами та розстріляли мирну акцію протесту під стінми ОДА, під час якої мітингарі вимагали відставки діючої влади.

Про це повідомляють очевидці подій.

Так, місцевий журналіст Тарас Білка повідомив на своїй сторінці у Facebook: " Барикада росте. Запоріжжя скандує "Запорозька Січ"… З другого поверху ОДА (де були невідомі в масках, можливо – тітушки) зникли нелюди. Міліція шикується. З боку профспілок прибуло 30 космонавтів (ВВ чи Беркут у шоломах). В рядах ментів бачимо молодиків в штацькому. Бритих".

Пізніше він повідомив: "Охорона мобілізувалася і вся майже стяглася до майдану. Підозріло. По проспекту не їздять легкові авто. Тільки громадський транспорт. Є інформація що ДАІ завертає їх".

За кілька хвилин стало відомо, що на площі перед ОДА почалася зачистка.

"В нас стріляють. В людей кидають гранати", - повідоми Білка. Також тітушки запускали в людей феєрверки. За його словами, тітушки були з білими стрічками на рукавах, ловили всіх без таких стрічок і били.

Люди почали розбігатися по дворах, однак тітушки на цьому не зупинилися, виловлювали людей і продовжували бити їх.

"Це бійня. Проспект перекритий. Ми знімали, поки могли. Геннадій Волков і його оператори - справжні герої. Я знімав, поки не отримав кийком по руці, в якій стискав журналістське посвідчення. Рука начебто ціла, тільки палець зламаний. Лікарні забиті побитими", - повідомив на своїй сторінці у Facebook Юрій Гудименко.

За даними очевидців, наразі на майдані під ОДА нікого з мітингарів не лишилося. Розігнаних майданівців попереджують, щоб не викликали таксі: людей із запахом диму одразу везуть до районних відділків міліції.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.