Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Наливайченко: «УДАР вимагатиме передачі справ щодо бойовиків та спецзагонів до Гаазького трибуналу»

Політика 14032 перегляди

Опубліковано - 29.01.2014 00:42 | Всі новини | Версія для друку

Наливайченко: «УДАР вимагатиме передачі справ щодо бойовиків та спецзагонів до Гаазького трибуналу»
Наливайченко: «УДАР вимагатиме передачі справ щодо бойовиків та спецзагонів до Гаазького трибуналу»
Якщо влада введе надзвичайний стан в Україні, про це вона має негайно інформувати Генсека ООН та членів організації.

Про це повідомив народний депутат від фракції «УДАР» Валентин Наливайченко.

«Ті, хто зараз натхненно сподіваються на надзвичайний стан та всіляко провокують його переодягненими бойовиками, мають чітко розуміти одну річ, - каже депутат. - Керівництву держави у разі введення надзвичайного стану слід буде негайно інформувати Генерального секретаря ООН та всі держави-члени Організації Об’єднаних Націй про підстави, причини та межі введення в Україні надзвичайного стану».

На думку Наливайченка, «це означає також, що під міжнародним контролем будуть розслідувані всі злочини проти громадян, тортури і вбивства мирних активістів в бориспільських лісах, зникнення людей, постріли спецзагонів міліції у мирних громадян та інші злочини, які за міжнародним правом неможливо ані приховати, ані залишити безкарно, бо вони не мають строку давності».

І додає: «Все це є зобов’язанням кожної держави-члена ООН за Міжнародним пактом про громадянські та політичні права».

А головне, народний обранець підкреслює, що «УДАР» за будь-яких обставин вимагатиме міжнародного розслідування і покарання посадовців-організаторів репресій проти громадян України, а також передачі справ щодо організаторів і спонсорів бойовиків та спецзагонів, які зараз тероризують мирних людей до Гаазького трибуналу».
Будівля МКС у Гаазі
Будівля МКС у Гаазі
Від «Аратти». Україна підписала, але ще не ратифікувала Римський статут, за яким діє Міжнародний кримінальний суд (трибунал). Тому на дії протизаконні дії та тортури силовиків громадяни України не можуть подавати до МКС. Але це можуть зробити громадяни інших країн, які постраждали, і країна яких ратифікувала Римський статут. Також порушити справу може Рада безпеки ООН (як це було, наприклад, у випадку з колишньою Югославією) за власної ініціативи, або у випадку, про який повідомив Валентин Наливайченко. До речі, засідання Трибуналу може відбуватися не обов’язково в Гаазі.

Компетенція Міжнародного кримінального суду обмежена трьома видами злочинів:

Геноцид — намір цілком або частково винищити національну, етнічну, расову або релігійну групу як таку.

Злочини проти людяності — частина масштабного або систематичного переслідування, спрямованого проти мирного населення, причому про можливе переслідування злочинцеві заздалегідь було відомо.

Воєнні злочини — порушення законів і звичаїв ведення війни, що регулюють поведінку збройних формувань під час війни і захищають цивільне населення, військовополонених, культурне надбання і таке інше.

Міжнародний кримінальний суд не слід плутати з Міжнародним судом ООН, який також засідає в Гаазі, але має іншу компетенцію (розглядає спірні питання у відношеннях між державами). МКС не входить в офіційні структури Організації Об’єднаних Націй, хоча може порушувати справи за поданням Ради Безпеки ООН.

Так що, нашій опозиції в стінах парламенту є ще одне питання для розгляду - ратифікація Римського статуту, який був підписаний Україною ще 17.07.1998 року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.