Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки окупації. Перші жертви російської анексії Криму

Пістолетне право Регіон: Автономна республіка Крим 8150 переглядів

Опубліковано - 19.03.2014 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки окупації. Перші жертви російської анексії Криму
Хроніки окупації. Перші жертви російської анексії Криму
Поки в Москві святкували анексію Криму, на півострів прийшла біда.

У вівторок в Сімферополі ховали знайденого напередодні мертвим Решата Аметова. 38-літній чоловік був учасником акції протесту проти російської окупації і пропав, коли пішов до Сімферопольського військкомату, відгукнувшись на оголошення мобілізації. Знайшли його у Білогірському районі в наручниках і зі слідами тортур. У вбитого залишилися дружина і троє малолітніх дітей, наймолодшому два з половиною місяці.

У вівторок з’явилися і жертви серед українських військових. Один військовослужбовець загинув й один був поранений під час штурму української частини озброєними людьми в російській формі в Сімферополі.

Прапорщик Сергій Какурін перебував на спостережній вежі автопарку військової частини, коли почався штурм фотограметричного інформаційного центру Міноборони України. За офіційним повідомленням, його було вбито прямим влученням в область серця.

Крім того, був поранений в шию та руку капітан Віктор Федун. Ще один український військовослужбовець отримав важкі травми ніг та голови «від ударів кийками, арматурою та іншими предметами».

За даними оборонного відомства, командира частини полковника Андрія Андрюшина нападники у російській військовій формі і з російською зброєю захопили під час переговорів, утримують в окремому приміщенні і силою примушують перейти «на бік кримського народу».

Андрюшин став шостим українським військовим, якого окупанти захопили та утримували силою. Трьох захоплених з часом відпустили, решту утримують у невідомому місці.

Цього ж дня в Ялті група озброєних військовослужбовців у формі російської армії викрали командира військової частини Служби зовнішньої розвідки України полковника Ігоря Лосникова.

Людей у Криму продовжують викрадати

Уже два тижні пройшло, як були викрадені лідери української громади Андрій Щекун та Анатолій Ковальський. Самопроголошений прем’єр Криму Сергій Аксьонов обіцяв, що їх відпустять одразу після референдуму, але досі цього не сталося.

У вівторок дружина Андрія Щекуна Людмила повідомила, що Європейський суд з прав людини прийняв її скаргу про викрадення чоловіка і вже зробив запити до урядів України та Росії.

Залишається невідомою доля і сина народного депутата України Анатолія Гриценка, одного з лідерів Автомайдану Олексія Гриценка, а також сина депутата кримського парламенту Леоніда Пилунського, відомого українського кінооператора та режисера Ярослава Пилунського і ще кількох журналістів та активістів, викрадених кілька днів тому.

Загалом місцеві правозахисники нарахували щонайменше 14 викрадених озброєними людьми громадян, доля яких невідома.

До їхнього числа потрапив і Валід Абу Юсуф – етнічний росіянин Сергій Селенцов, який прийняв іслам. Він не виходить на зв’язок уже другу добу. Про це повідомив представник «Правозахисного руху Криму» Енвер Кадиров.

Правозахисник припускає, що зникнення Абу Юсуфа може бути пов’язане з громадською діяльністю і його релігійною належністю. Той, за словами Кадирова, був помітною постаттю в мусульманській громаді Криму і займався, зокрема, безкоштовним розповсюдженням перекладу Корану в Україні та Росії.

Приблизно тиждень тому зниклий виїжджав з Криму. На зворотньому шляху на блокпості на Чонгарі його зупинили невідомі люди у масках і зі зброєю. Вони звернули увагу на те, що в Абу Юсуфа була борода і поголені вуса, й припустили, що він вахабіт. Енвер Кадиров підозрює, що ті невідомі люди могли зафіксувати номер машини і встановити слідкування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.