Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Світовий Конгрес Українців закликав вигнати Росію з ООН і ввести миротворців

Українці в світі 18591 перегляд

Опубліковано - 21.03.2014 04:45 | Всі новини | Версія для друку

Світовий Конгрес Українців закликав вигнати Росію з ООН і ввести миротворців
Світовий Конгрес Українців закликав вигнати Росію з ООН і ввести миротворців
Президент Світового Конгресу вважає, що ООН повинна ввести жорсткі санкції проти Росії за порушення міжнародного миру і безпеки.

Президент Всесвітнього Конгресу Українців (СКУ) Євген Чолій надіслав лист Генсекові ООН Пан Гі Муну і президента Генеральної асамблеї ООН Джону Ешу із закликом призупинити членські права і привілеї Росії в Організації.

СКУ також закликає направити миротворчі сили в Україну, щоб захистити її від подальшого вторгнення російських військ, повідомляє прес-служба СКУ.

"Пославшись на безпрецедентне в XXI столітті вторгнення в Україну російських збройних сил, а також силову і незаконну "анексію" Криму до Росії, президент СКУ наголосив як грубе порушення миру в регіоні, так і загрозу стабільності і безпеки в усьому світі", - йдеться в повідомленні.

Президент Світового Конгресу Українців зауважив, що метою ООН є "підтримка міжнародного миру і безпеки", і закликав ООН терміново прийняти ефективні колективні заходи, в тому числі і суворі санкції проти Росії за її обурливе порушення міжнародного миру і безпеки.

"Якщо світове співтовариство не зможе відвернути російську окупацію України, це підірве міжнародний правопорядок, поставить під сумнів всі міжнародні угоди, в тому числі про ядерну зброю і міжнародної безпеки, і призведе до того, що світ стане більш небезпечним місцем для життя", - заявив президент СКУ.

Довідка. СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.
Основними цілями і завданнями СКУ є:

  1. представляти інтереси українців у діаспорі;

  2. координувати міжнародний зв’язок своїх складових організацій, які підтримують і розвивають українську національну ідентичність, дух, мову, культуру та надбання українців у всьому світі;

  3. сприяти розвитку громадянського суспільства українців у країнах їх проживання і в той же час зміцненню позитивного ставлення до українців і Української держави та

  4. захищати права українців незалежно від місця їхнього проживання згідно з Загальною декларацією прав людини.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.