Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Для розгону Євромайдану влада Януковича використовувала заборонену вибухівку

Пістолетне право 8698 переглядів

Опубліковано - 7.04.2014 19:12 | Всі новини | Версія для друку

Для розгону Євромайдану влада Януковича використовувала заборонену вибухівку
Для розгону Євромайдану влада Януковича використовувала заборонену вибухівку
Цими спецзасобами російського виробництва травмовано 3700 осіб серед цивільного населення.

На Майдані проти мирних мітингувальників застосовувалися вибухівка і боєприпаси, які заборонені для використання навіть під час військових дій, повідомив голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів і окремих посадових осіб Геннадій Москаль.

«У ТСК всі матеріали є, було два літаки з Росії які привезли спецзасоби для придушення демонстрантів, вони в Україні заборонені законодавством, а частина з них заборонена Женевською конвенцією», - повідомив Москаль.

Він зазначив, що частину спецзасобів не визнає світ, вони заборонені для використання у світовій практиці, навіть під час військових дій.

Також він додав, що спецзасоби, які міліція розмитнювала як феєрверки, травмували 3700 осіб цивільного населення.

Як повідомив Москаль, оприлюднення Постанови КМУ № 13 від 22.01.14 Про внесення змін до пункту 12 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку, що дало можливість органам МВС України протиправно використовувати їх проти учасників масових протестів протягом січня-лютого 2014 року, відбулося з грубим порушенням чинного законодавства. Оскільки перший заступник міністра Кабінету міністрів України Владислав Забарський, перевищуючи службові повноваження, проставив візу На випуск на проекті постанови, яка дозволяє передачу постанови в засобах масової інформації для оприлюднення, без підпису прем’єр-міністром України Миколою Азаровим (останній після засідання КМУ відлетів у Давос).

За словами Москаля, Забарський з метою підписання вже оприлюдненої постанови звертався до Азарова вже фактично після того, як останній подав у відставку. Водночас, Азаров відмовив Забарському у підписанні. Зазначена постанова до теперішнього часу перебуває в Секретаріаті КМУ без підпису Азарова, тобто юридично до теперішнього часу вона є недійсною, зазначив депутат.

За словами Москаля, після оприлюднення постанови на проекті зазначеної постанови проставила свій підпис міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, що нібито мало б свідчити про погодження Міністерством охорони проекту постанови. Водночас, прийняття такого роду постанови має передувати поданню висновку МОЗ України, який має бути затверджений після проведення випробувань і різного роду досліджень у спеціалізованих інститутах МОЗ України, чого зроблено не було (інститути відмовилися проводити дослідження заднім числом).

Також, наголошує Москаль, міністр юстиції України Олена Лукаш підписує висновок Мін’юсту України за результатами правової експертизи проекту зазначеної постанови КМУ, в якому погоджує проект без зауважень.

Окремо Москаль зазначає, що Кабінетом Міністрів України 22 січня 2014 року також було прийнято постанову № 14 від 22.01.14 року Про внесення змін до пункту 16 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку, згідно з якою фактично дозволено застосування водометів при температурі нижче 0 градусів С. За наявною інформацією, зазначена постанова була прийнята з аналогічними порушеннями, без узгодження зацікавлених міністерств і оприлюднена без підпису Азарова.

Більше того, 4 лютого 2014 року виконувач обов’язків Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Давидчук А.В. підписав висновок, що проект постанови Кабміну Про внесення змін до пункту 16 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку не відповідає Конвенції про захист прав людини та основних свобод та практиці Європейського суду з прав людини, зазначив Москаль.

3 квітня голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що 20 січня цього року на аеродром Гостомель у Київській області прибули кілька російських транспортних літаків з підмосковного аеродрому Чкаловський із зброєю і 5,1 тонни вибухівки.

Він зазначив, що встановлено, що ця вибухівка була виготовлена ​​на підприємстві в підмосковному місті Сергієв Посад.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.