Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ продовжує виловлювати російських диверсантів і шпигунів

Захист держави Регіон: Херсонська область 10257 переглядів

Опубліковано - 9.04.2014 13:08 | Всі новини | Версія для друку

СБУ продовжує виловлювати російських диверсантів і шпигунів
СБУ продовжує виловлювати російських диверсантів і шпигунів
Співробітники СБУ затримали жителя Херсонської області, який планував на чолі озброєної групи здійснити захоплення стратегічних об’єктів, зокрема Каховської ГЕС.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, чоловік 1960 р.н. створив групу з числа проросійських жителів Херсонщини та за сприяння російської сторони, через сотника так званої «самооборони Криму», готувався отримати автоматичну зброю.

Встановлено, що зловмисник, систематично виконуючи завдання військової розвідки РФ, збирав і передавав своїм кураторам у Криму інформацію щодо місць дислокації та переміщень підрозділів Збройних сил України у Херсонській області.

Здійснюються невідкладні оперативно-процесуальні дії для затримання усіх учасників диверсійної групи.

Також співробітники СБУ затримали громадянку Російської Федерації, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, затримана жінка - Марія Коледа, 1991 р.н., прибула в Херсон 4 квітня. За її словами, це вже дев’ята її подорож в Україну.

Протягом 5-6 квітня жінка провела низку зустрічей із лідерами та активістами проросійських рухів у Херсоні, а також відвідала окремі районні центри області для моніторингу ситуації на місцях.

7 квітня ця особа брала безпосередню участь у сутичках під Миколаївською ОДА, під час яких застосовувала вогнепальну зброю, внаслідок чого, за її словами, поранила трьох осіб. Після цих подій вона, переховуючись, повернулась у Херсонську область.

Оперативниками встановлено, що 8 квітня Коледа доповіла своєму кураторові в РФ про наявність у «активістів» саморобних вибухових пристроїв у «необмеженій кількості» та досягнуту домовленість щодо отримання ними стрілецької зброї. Вона також звітувала про підготовку двох диверсійних груп (7 осіб з м. Херсон та 6 осіб з м. Нова Каховка) для направлення у м. Донецьк для участі у масових заворушеннях.

Коледа отримала також вказівку з’ясувати стан озброєння співробітників ДПСУ на кордоні АРК з материковою частиною України та можливість потрапляння з Криму, легально або в обхід встановлених пунктів пропуску, осіб, яким СБУ заборонила в’їзд в Україну.

Під час затримання у росіянки вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами та методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп. Наразі здійснюються відповідні оперативно-слідчі дії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.