Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці готові проголосувати за вступ до НАТО

Громадська думка 12413 переглядів

Опубліковано - 23.04.2015 19:42 | Всі новини | Версія для друку

Українці готові проголосувати за вступ до НАТО
Українці готові проголосувати за вступ до НАТО
За даними опитування, кількість прихильників вступу до НАТО сягнула 43 відсотків і перевищила кількість противників - 32 відсотки.

Порошенко стверджує, що Україна приєднається до Альянсу лише за результатами референдуму.

Кількість прихильників вступу України до НАТО вже перевищує кількість противників, свідчать оприлюднені в четвер, 23 квітня, результати соцопитування, проведеного Центром Разумкова.

Якщо в серпні 2011 року у разі проведення референдуму про вступ України до НАТО за приєднання мали намір проголосувати 17,9 відсотка, а проти - 59,6, у квітні 2014-го прихильників вступу було 36,7 відсотка, а противників - 41,6, то в березні 2015 року переважали вже прибічники вступу до Альянсу - 43,3 проти 31,6 відсотка, - йдеться в прес-релізі Центру Разумкова, який цитує інформагентство "Інтерфакс-Україна".

Найвищий процент тих, хто проголосував би за приєднання до НАТО, - у Західному регіоні - 73,4 відсотка, найнижчий - у Південному (22,8) та на Донбасі (за винятком непідконтрольних територій) - 21,5. Соціологи зафіксували також, що респонденти частіше висловлювали позитивне ставлення до НАТО, аніж негативне (44,7 відсотка проти 39,2).

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 12 березня 2015 року, зазначається у повідомленні. Було опитано 2009 респондентів віком старше 18 років в усіх регіонах України, за винятком непідконтрольних уряду в Києві територій.

Питання референдуму

У середу, 22 квітня, президент України Петро Порошенко в інтерв’ю французькому телеканалу iTele вкотре наголосив, що питання приєднання до НАТО вирішуватиметься на референдумі.

"Питання членства України в НАТО буде вирішувати український народ, не питаючи дозволу ні зі сходу, ні з заходу, бо йдеться про безпеку України. Я думаю, що питання членства в НАТО має бути винесене на референдум. І це право народу визначати, яким чином забезпечувати свою безпеку, не забуваючи при цьому будувати свою ефективну армію", - зазначив Порошенко в інтерв’ю, оприлюдненому на сайті телеканалу.

За словами Порошенка, таку армію за останні півроку Україні вдалося побудувати - і вона є на сьогодні однією з найсильніших на континенті, оскільки стримує російську агресію. При цьому він також наголосив, що пріоритетом номер один для України залишається членство в ЄС.

В НАТО наголошують на праві України приєднатися

У відповідь на запит Deutsche Welle щодо можливої реакції Альянсу та такий референдум в Україні у штаб-квартирі НАТО зауважили, що кожна суверенна нація має право вирішувати, частиною яких безпекових домовленостей бути. "Цей принцип закріплений у Гельсінському заключному акті та багатьох інших договорах, - ідеться у відповіді представника Альянсу. - Розширення НАТО і Євросоюзу - це великий успіх. Цей процес покращив безпеку і процвітання в Європі та допоміг країнам Центрально-Східної Європи відчути переваги демократії, верховенства права та економічного зростання".

Також у відповіді представника Альянсу зазначається, що Україна поки не подавала заявку на членство в НАТО, однак уряд в Києві вказав, що планує почати процес, спрямований на подання в майбутньому. "Якщо Україна подасть заявку, НАТО оцінить її готовність до приєднання так само, як будь-якого іншого кандидата. Приєднання до НАТО - це питання між країною, що подає заявку, та 28-ма країнами-членами Альянсу. Жодна третя сторона не має права втручатися", - наголошується у повідомленні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.