Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені підтвердили, що жінки «винюхують» коханих мужчин

Він і Вона 21828 переглядів

Опубліковано - 7.07.2015 02:47 | Всі новини | Версія для друку

Вчені підтвердили, що жінки «винюхують» коханих мужчин
Вчені підтвердили, що жінки «винюхують» коханих мужчин
Люди дійсно шукають партнерів по запаху! Ми дійсно можемо «винюхати» свою ідеальну половинку.

Результати дослідження «любовного нюху» опублікував Guardian. За словами вчених-генетиків з дослідницького центру Ентоні Нолана, наш нюх здатний вловити вміст ДНК потенційного партнера, зокрема, так званий головний комплекс гістосумісності (ГКГ).

ГКГ - це ділянка геному, в якій зашифрований імунітет. Відповідно, ми схильні вибирати партнерів з ГКГ, який максимально відмінний від нашого власного - щоб імунітет майбутнього потомства покривав максимальну кількість можливих хвороб. Чим більша різниця, тим більш приємним нам видається запах людини.

Цю теорію підтвердив досить незвичайний експеримент: жінкам запропонували понюхати ношені футболки різних чоловіків. Випробовувані мліли від запаху чоловіків з відмінним ГКГ і залишалися байдужими до решти, - що потрібно було і довести.

Важливу роль нюху в любовних стосунках підтвердило ще одне дослідження. Якщо вірити його результатами, нюх жінки посилюється, коли вона не перебуває у стосунках і шукає свого принца. А ось закохані жінки майже повністю втрачають здатність «винюхувати» інших чоловіків.

У свою чергу, чоловіки визначають за запахом потенційних матусь. Нюх чоловіків також грає певну роль в стосунках з протилежною статтю. Запах жінки в період овуляції, коли її організм готовий до вагітності, сприймається чоловіками як приємніший у порівнянні із запахом тих, хто до дітонародження не готовий (наприклад, через вік або не в період овуляції).
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.