Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Дніпропетровську піранью знищено

Довкілля Регіон: Дніпропетровська область 14111 переглядів

Опубліковано - 26.05.2006 16:23 | Всі новини | Версія для друку

Піранью виловили - сумніви залишилися
Піранью виловили - сумніви залишилися
У Дніпропетровську влада розповідала про знищення піраній, а фахівці з риболовлі та підводного полювання намагалися суперечити їм. Вони вирушили в експедицію на озеро Касьянка, де тиждень тому піймали першого хижака.

За останню добу в сітку довжиною 1 км., встановлену в озері, були спіймані тільки карасі, повідомив сьогодні начальник Нижньодніпровського Державного басейнового управління живих водних ресурсів Анатолій Сергієнко. Він також додав, що чутки про те, що в озері зникла вся живність, не відповідають дійсності. "Жаби, ондатри і качки нормально себе відчувають", - сказав він.

Усього впродовж 7 днів в озері Касьянка за офіційною інформацією піймали 8 піраній, за неофіційною - набагато більше. А першого хижака рівно тиждень тому сіткою упіймав Анатолій Самосуєв. Він же і став першим потерпілим від укусу, повідомляє 5 канал.

Анатолій Самосуєв, рибалка:
- Не піднімаючи сітку, я руку запустив, коли отримав укус. Думаю - що воно могло вкусити. Піднімаю – кровища, думав, - щур. Але ж ніби нікого поруч не було. Потім піднімаю сітку – ось вона. Піранья. Я одразу визначив, що це вонаа.

Піраньї з'явилися в озері порівняно недавно. Десь 2 тижні тому зникли качки і ондатри. Рибалки діставали сітки, в яких знаходили напівз’їдених карасів. Лише після численних виступів засобів масової інформації людям повірили.

Впродовж останніх днів всі відповідні служби області, особливо рибінспекція, відловлювали цю рибу. І доповіли, що більше в Касянці піраній нема.

На думку завідувача сектором іхтіології Нижньодніпровського Державного басейнового управління живих водних ресурсів Ігоря Ущаповського, піранья в озері Касьянка довго б не прожила. "Максимум до середини літа, тому що водоймище дрібне і їй би не вистачило кисню", - сказав фахівець.

Також представники влади запевнили, що піранья в цьому водоймищі не зможе розмножуватися. Але чимало рибалок у це не повірили. Відтак акваторію водоймища обшукували підводні сміливці, і в цей же час спеціалісти намагалися привернути увагу хижака кров’ю і м’ясом. І хоча жодної піраньї у водоймищі не знайшли, сумніви залишилися.

Володимир Неміровський, Федерація підводного полювання України:
- Оскільки видимість сьогодні приблизно півметра, вірогідність візуального виявлення нікчемно мала, але, проте, вдалося розгледіти 3 мальків дивних для даного водоймища, незрозумілого забарвлення

Як відзначили представники природоохоронних органів, місцева ветеринарна служба тимчасово заборонила продаж акваріумних піраній в дніпропетровських зоомагазинах. Раніше, за їх словами, в обласному центрі шанувальники риб-хижаків купували до 100 піраній в місяць.

Наглядати за водоймищем рибалки і підводники планують і надалі. Чекають нових сюрпризів. Наприклад, представники влади кажуть, що озеро в Дніпро не впадає, а місцеві впевнені, що там є тридцятисантиметрова труба. А про здатність піраній розмножуватись добре відомо усім.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.