Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Електрон» презентував у Львові перший в Україні електробус

Технології Регіон: Львівська область 20644 перегляди

Опубліковано - 11.11.2015 04:03 | Всі новини | Версія для друку

«Електрон» презентував у Львові перший в Україні електробус
«Електрон» презентував у Львові перший в Україні електробус
Концерн «Електрон» виготовив для Львова свій новий виріб – перший в Україні електробус, який уже до кінця року поїде вулицями міста.

Сьогодні цей вид транспорту демонстрували журналістам, повідомило видання «Вголос».

Електробус моделі Е19101 – повністю низькопідлоговий 12-метровий і може перевезти до 100 пасажирів. Потужність тягового двигуна - 230 кВт. Максимальна швидкість електробуса – 70 км/ год, а його пробіг без підзарядки батарей сягає понад 200 км.

Як розповів гендиректор СП «Електронтрансу» Василь Пецух, в середньому це денний пробіг львівського дизельного автобуса. На підзарядку електробуса потрібно до 6- 7 годин. Якщо автобус за одну зміну споживає палива на 2500 тис. грн, то електробус обходиться вдесятеро дешевше.

Акумулятори мають ресурс від 5 до 8 тисяч циклів заряд-розряд. Додатково може бути встановлено пантограф для зарядки батареї електробуса від тролейбусної контактної мережі. Кузов виконаний із нержавіючої сталі.

За словами розробників, це повністю екологічний вид транспорту з підвищеним комфортом для пасажирів. Зараз він проходитиме сертифікацію на львівських дорогах, проте на який саме маршрут запустять електробус, поки не визначились, адже він може їздити як по тролейбусних маршрутах, так і автобусних.

Також «Електрон» виготовив для Львова ще три нових тролейбуси. Вартість одного електробуса - близько 9 млн грн, тролейбуса – 5 млн грн.

Як додав Василь Пецух, на сьогодні електробуси виготовляють у Польщі, Чехії, Китаї, фактично майже в 20 країнах. Львівський виріб на 50% складається з вітчизняних компонентів і приблизно на половину дешевший за імпортні.

Загалом «Електрон» готовий випускати 100 одиниць колісної техніки на рік і 50 трамваїв. Окрім Львова, електронівські трамваї незабаром поїдуть столицею.

У жовтні КП «Київпастранс» уклало договір з «Електронтрансом» на закупівлю семи 30-метрових трамваїв на 183,75 млн гривень.
Кияни скоро отримають перший сучасний трамвай від «Електрона» - він вже доставлений до столиці
Кияни скоро отримають перший сучасний трамвай від «Електрона» - він вже доставлений до столиці

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.